glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(GALERIE FOTO) Geoparcul Dinozaurilor, promovat în Europa prin proiectul „Danube GeoTour”

Un număr de 25 de specialiști din opt țări europene au fost oaspeții Geoparcului Dinozaurilor „Țara Hațegului” în cadrul proiectului internațional Interreg Danube GeoTour. Evenimentul a fost organizat de Universitatea din București, administratorul Geoparcului și singurul partener din România în cadrul proiectului.

Specialiștii au fost interesați să descopere cele mai bune soluții pentru o adevărată provocare adresată partenerilor din proiect chiar prin tema acestuia și anume „Valorizarea patrimoniului geologic pentru dezvoltarea turismului sustenabil și inovator în geoparcuri din regiunea Dunării”. „În proiectul Interreg Danube GeoTour ne concentrăm pe patrimoniul geoparcurilor noastre, cum îl putem pune în valoare și cum îl putem promova în scopul dezvoltării unui tip de turism sustenabil. Din acest motiv, este foarte important să dezvoltăm anumite tipuri de produse turistice noi care să pună în legătură și să unească geoparcurile din regiunea Dunării, să le impunem pe piață și astfel să ne facem cunoscuți atât în țările din zona dunăreană, cât și în alte părți ale lumii”, apreciază Mojca Gorjup Kavcic, manager de proiect, reprezentanta Geoparcului Internațional UNESCO Idrija (Slovenia).

Detalii despre obiectivele turistice din județ

Participanții au avut posibilitatea de a afla detalii despre unul dintre cele mai importante branduri turistice ale județului Hunedoara – Castelul Corvinilor. Directorul acestuia, dr. Cristian Roman, a explicat care sunt instrumentele prin care obiectivul istoric și cultural pe care îl conduce a devenit foarte cunoscut nu numai la nivel național, ci și internațional. Un alt invitat care i-a impresionat pe participanți prin proiectele sale a fost cunoscutul caricaturist și om de cultură Ion Barbu. Proiectul său, „Planeta Petrila”, care încearcă să salveze prin evenimente culturale memoria unei vechi comunități miniere din Valea Jiului, a produs o reală emoție și s-a bucurat de aprecierea celor prezenți. „Proiectul Danube GeoTour arată forța Rețelei Europene a Geoparcurilor UNESCO care a facilitat aplicarea proiectului și dezvoltarea lui, iar Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, membru în cadrul Rețelei, beneficiază de această oportunitate de promovare. Organizarea întâlnirii în Țara Hațegului arată că Geoparcul este pregătit să participe la proiecte internaționale și este pregătit să organizeze aici întâlniri internaționale de o asemenea importanță. Acest proiect aduce beneficii majore de dezvoltare a unor produse locale în parteneriat cu reprezentanții comunității, cu oamenii care au inițiativă în dezvoltarea unor geoproduse. Este o oportunitate de a ne promova inclusiv pe o platformă online comună, dezvoltată în tot bazinul Dunării astfel încât geoprodusele Țării Hațegului și elementele turistice din Țara Hațegului să fie cunoscute la nivel european și nu numai”, a precizat directorul Geoparcului, dr. Alexandru Andrășanu.2_Geoparcul Dinozaurilor 3_Remus Suciu 4_Remus Suciu 5_Geoparcul Dinozaurilor 6_Geoparcul Dinozaurilor 7_Geoparcul Dinozaurilor 8_Geoparcul Dinozaurilor 9_Remus Suciu 10_Remus Suciu 11_Remus Suciu 12_Remus Suciu 13_Remus Suciu 14_Remus Suciu 15_Remus Suciu