glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Drumul spre principalul obiectiv turistic din Deva este plin de gropi (GALERIE FOTO)

Un drum îngust, care duce spre poarta I a Cetății din Deva, principalul obiectiv turistic din municipiul reședință de județ, este plin de gropi. Localnicii le cunosc și n-au ce face altceva decât să le ocolească, dar turiștii sunt puși în dificultate. Recent, spun oamenii locului, o mașină înmatriculată în Germania a avut nevoie să fie tractată, după ce a luat, în plin, o groapă.

Pe strada Ștefan cel Mare, din Deva, gropile sunt la ele acasă. Aceasta este singura stradă pe care se poate ajunge cu mașina spre principalul obiectiv turistic din municipiu, Cetatea Devei. Turiștii care ajung aici cu autoturismul trebuie să facă slalom printre cratere ori printre canale care sunt fie prea sus ridicate, fie prea jos montate. Localnicii spun că își rup mașinile, zi de zi, pe acestă porțiune de drum. Luni, spun aceștia, o mașină a avut nevoie să fie tractată din cauza gropilor. „Această stradă este plină de gropi, cea care urcă spre poarta I a Cetății și pe care trec mașini din toate județele tării în fiecare zi. Mai mult, luni, era să se răstoarne o dubiță cu numere de Germania din cauza unui crater, și a fost nevoie să o tracteze”, spune o localnică.

Strada va fi asfaltată în maximum două săptămâni

Această porțiune de drum a fost asfaltată, dar anul trecut, angajații ApaProd au spart-o, pentru a schimba țevile. Au refăcut drumul, dar nu l-au adus la starea inițială, ci doar au turnat asfaltul în fâșii, pe locurile unde au lucrat. Lucrarea nu a ținut, ci s-a spart ori s-a lăsat. Acum, responsabilii din primărie spun că strada va fi reparată în maximum două săptămâni. „Strada aceea este prevăzută pentru a fi reparată, chiar este dată comandă să se repare. Din strada Aurel Vlaicu, se intră pe Gheorghe Lazăr, iar de unde începe panta este chiar rău, până la strada Cetății. Aceea este zona care va fi reparată. Momentan, avem lucrări pe Mărășești, Mărăști, în zona din partea de sud a orașului. Săptămâna viitoare sau cealaltă cred că vom ajunge și în zona Cetății”, a declarat directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu.

Tags