glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

A doua încercare nereușită de schimbare a viceprimarului Răzvan Mareș. Circ, scandal și acuzații grave, de amenințare cu moartea, în Consiliul Local Deva

Circ în toată regula în Consiliul Local Deva. Vineri după-masă, primarul Florin Oancea a încercat, pentru a doua oară, să îl schimbe pe viceprimarul Răzvan Mareș. Fără reușită, însă, pentru că aleșii PSD au „jucat” iarăși în favoarea lui Mareș și în defavoarea primarului. Asta deși, în urmă cu doar câteva zile, Oancea i-a redat atribuțiile viceprimarului social-democrat Ovidiu Moș. Consilierul local PSD Vasile Țonea susține că el, personal, ar fi votat pentru schimbarea din funcție a lui Mareș, dar ordinul de partid a fost să amâne luarea unei decizii în acest sens.

La sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Local Deva a votat suplimentarea ordinii de zi, cu cele două puncte propuse de primarul Florin Oancea, respectiv schimbarea viceprimarului Răzvan Mareș și alegerea unui nou viceprimar. Pentru suplimentare au votat opt consilieri, s-au abținut nouă, iar trei au votat împotrivă. Social-democrații s-au abținut de la vot, făcând astfel jocurile pentru viceprimarul Răzvan Mareș. A fost a doua oară când PSD l-a sprijinit pe viceprimarul PSRO. Rezultatul votului pare că nu l-a făcut pe primarul Florin Oancea să renunțe la dorința de schimbare din funcție a lui Mareș. „Eu îmi fac datoria de primar, sunt inițiatorul proiectelor de hotărâre, consilierii locali sunt cei care decid dacă votează pentru, se abțin sau votează împotrivă. Sunt consecvent. Am spus că Răzvan Mareș nu are ce să caute în administrația publică locală, pentru că el are cu totul și cu totul alte gânduri. Am spus că nu mai pot lucra cu el, pentru că nu mai am încredere, și le-am cerut consilierilor locali să voteze schimbarea lui și numirea unui alt viceprimar. Dânșii nu au fost de acord, ca atare voi funcționa în continuare, până în 2020, în formula: Florin Nicolae Oancea-primar, unul dintre viceprimari – Ovidiu Moș, care va face echipă în continuare cu mine, chiar dacă cei de la PSD nu au dorit să voteze schimbarea viceprimarului Mareș. Voi supune în fiecare lună Consiliului Local decizia de a-l schimba din funcție”, a declarat, vineri, primarul Devei, Florin Oancea.

Consilier local PSD: „Spre regretul meu, am dat dovadă de disciplină de partid”

Decizia consilierilor locali social-democrați de a nu vota pentru schimbarea viceprimarului Răzvan medalion Vasile ToneaMareș nu le-a aparținut acestora, ci a fost luată la vârful organizației județene. Cel puțin asta declara consilierul PSD Vasile Țonea (foto), care spune că el, personal, ar fi votat pentru schimbarea lui Mareș și pentru punerea unui alt viceprimar, în persoana lui Ferdinand Pogocsan, numele vehiculat pentru ceastă funcție. „Spre regretul meu, am dat dovadă de disciplină de partid, în cazul ăsta. Înainte de ședință, s-a discutat în grupul de consilieri PSD, că li s-a spus sau li s-a sugerat să amâne luarea unei decizii. Regretul meu este că am dat dovadă de disciplină de partid, fără să întreb prea multe. Eu am venit cu alte intenții aici: să se termine odată cu circul în Consiliul Local și să se așeze lucrurile de așa natură ca să se formeze o echipă. Aș fi votat pentru schimbarea lui Mareș, pentru că nu se poate continua așa. De data asta, a venit intempestivă decizia partidului de a nu vota astăzi, care nu are niciun fir de logică. și așa sunt pe făraș. Nu avea rost să risc, pentru că ați văzut structura votului, ori votam așa, ori așa. Mie, personal, persoana care s-a propus, Ferdinand Pogocsan, mi s-a părut o persoană agreabilă, o persoană abordabilă sub toate aspectele, cu experiență, și nu am văzut de ce nu ar putea fi viceprimar. Chiar îmi pare a fi un viceprimar foarte bun”, a declarat consilierul local PSD, Vasile Țonea.

Amenințări cu moartea, în CL Deva?

Tot în ședința Consiliului Local Deva de vineri, primarul a povestit că Răzvan Mareș l-ar fi amenințat cu moartea. „Înainte de a începe ședința, când știa probabil că nu trece punctul care îl viza pe dânsul (cel cu demiterea), s-a aplecat spre urechea mea și mi-a spus că: nu mă voi lăsa până nu te omor. Iar eu i-am spus că nu îmi este teamă de moarte și nu mă uit la șantajul lui. Răzvan Mareș m-a amenințat!”, a spus Florin Oancea. Întrebat dacă are de gând să îi facă plângere penală, edilul spune că nu se teme de „amenințările lui Mareș”, dar că se gândește să sesizeze DNA în cazul viceprimarului, pentru alte presupuse fapte. Oancea spune că Mareș ar fi creat „o caracatiță” în primărie. „Ce să-i fac, domnule, la un astfel de om… Mie, în primul rând, nu mi-e frică de moarte, îmi e frică doar de Dumnezeu. M-au votat devenii, trebuie să fac treabă. Nu mă tem eu de amenințările lui Mareș. El are foarte mulți scheleți în dulap. Lui ar trebui, de azi înainte, să îi fie frică de măgăriile pe care le-a făcut din poziția de viceprimar, dar care a condus de facto, primăria municipiului Deva. El spune întotdeauna: nu știu, nu cunosc, nu am semnat nimic. A condus această primărie și a creat o caracatiță în primărie. Am să vă prezint data viitoare, în perioada în care primarul Mircia Muntean i-a delegat atribuțiile, ce contracte de achiziții a semnat. (…) Dacă va fi cazul, vom merge inclusiv la DNA sau să vină DNA la noi, la Deva, în primărie”, spune Oancea.

Mareș: „Să își facă o expertiză psihologică”

Imediat după ce a terminat de dat declarațiile în fața presei, primarul l-a văzut pe Răzvan Mareș. „Cum ai spus, mă, că mă omori?”, i-a strigat Oancea viceprimarului. Acesta nu a apucat să îi răspundă, pentru că reporterii s-au apropiat de el, pentru a-i lua declarații. Mareș susține că așa ceva nu s-a întâmplat și că totul este doar în imaginația primarului, care „vrea să transforme totul într-un circ”. „Ce am făcut, l-am amenințat cu moartea pe domnul Florin Oancea? Doamne Dumnezeule, cred că ar trebui să își facă o expertiză psihologică, și chiar ar fi bine ca toți aleșii locali să ne facem o expertiză psihologică. Dacă dânsul vrea să transforme totul într-un circ, să facă circ. Noi nu o să facem circ, o să facem în continuare administrație”.