glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateEveniment

Dosarul primarului de la Luncoiu de Jos a fost repus pe rol

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au decis repunerea pe rol a dosarului în care primarul comunei Luncoiu de Jos este cercetat pentru fapte de corupție. În timpul deliberărilor, instanța a constatat că mai sunt chestiuni care țin de fondul cauzei, ce mai trebuie lămurite.

La termenul de ieri, magistrații Curții de Apel Alba Iulia ar fi trebuit să pronunțe sentința definitivă în cazul edilului. Instanța a apreciat, însă, că sunt chestiuni care nu au fost discutate. În această situație, este posibil orice. Sau să fie audiate din nou persoanele implicate în dosar, sau să fie nevoie de depunerea unor noi înscrisuri. „Pentru lămurirea unor împrejurări ale cauzei, se impune reluarea cercetării judecătorești și a dezbaterilor, motiv pentru care instanța a decis repunerea dosarului pe rol. Termen, 23 ianuarie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Edilul a fost achitat de Tribunalul Hunedoara în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită. Deși Parchetul l-a acuzat de corupție, Călin Dud a reușit să demonstreze în instanță că este nevinovat. Parchetul a contestat însă sentința magistraților hunedoreni, iar judecata apelului, începută în luna septembrie, continuă.

În luna aprilie 2016, Călin Dud a fost acuzat de luare de mită, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru că ar fi primit de la un denunțător două motofierăstraie, în schimbul unei semnături a primarului.