glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Deva: S-au stabilit chiriile pentru locurile de parcare

Administrația locală a municipiului Deva a stabilit, ieri, în ședință de Consiliu Local, chiriile anuale pentru un loc de parcare în localitate. Comparativ cu anul precedent, sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar un devean pentru a avea asigurat un loc în care să-și lase mașina, atunci când ajunge acasă, sunt mai mari, dar doar cu câțiva lei. Asta pentru că indicele de inflație a crescut.

 

În primele zile ale acestui an, devenii nu au putut să își închireze locurile de parcare, pentru că aleșii locali nu votaseră hotărârea care să stabilească nivelul chiriilor. Ieri, însă, acest lucru s-a întâmplat. Chiria pe care o au de achitat cei care vor un loc de parcare a crescut, în toate cazurile, cu sume cuprinse între 2 și 13 lei. „Luând în considerare că indicele de inflație, comunicat de Direcția Județeană de Statistică pentru perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, este de 102,63%, se impune ajustarea chiriilor anuale pentru închirierea locurilor de parcare”, se arată în hotărâre.

Valoarea chiriei anuale pentru parcările neacoperite arondate blocurilor de locuințe din Deva pentru anul 2018 este: pentru persoane fizice – 88,56 lei/an, fără TVA (105,39 de lei, cu tot cu TVA); pentru persoane juridice – 268,17 lei/an, fără TVA (319,11 lei, cu tot cu TVA). Dacă vor să închirieze un loc de parcare acoperit, aflat în apropierea blocurilor de locuințe, devenii persoane fizice vor trebui să achite 168,85 de lei/an, fără TVA (200,93 de lei, cu tot cu TVA). Persoanele juridice vor avea de plătit pentru un asemenea loc de parcare suma de 507,35 de lei/an, fără TVA, ceea ce înseamnă 603,75 de lei, cu tot cu taxa pe valoare adăugată.

Conform hotărârii votată ieri, sunt scutite de la plata chiriei anuale pentru un loc de parcare la domiciliu, persoanele cu handicap care au în proprietate sau în folosință un autoturism, sau însoțitorii legali ai acestora, cu condiția să aibă același domiciliu cu persoana cu handicap.