glasul-hd.ro Web analytics

EvenimentInfracționalitate

Au făcut cumpărături de Crăciun, de peste 45.000 de lei, cu un card furat

Trei tineri, care în Ajunul Crăciunului au făcut cumpărături cu un card furat, au ajuns pe mâna Poliției. Aceștia au intrat într-o pensiune, au furat tot ce le-a căzut la mână, și apoi și-au încercat norocul cu cardurile găsite într-un portofel, pe diverse site-uri. Cei trei au produs astfel un prejudiciu de peste 45.000 de lei.

 

Poliţiştii au stabilit că cei trei, în vârstă de 19, 20 și 23 de ani, în data de 24.12.2017, au sustras un telefon mobil și un portofel în care se aflau carduri bancare, 1.000 de lei și 150 de euro, din camera unei pensiuni de pe Valea Râului Mare. Tinerii au pătruns în cameră pe uşa lăsată neasigurată, chiar în timp ce turiştii cazaţi de odihneau, iar după comiterea furtului au retras de pe carduri diferite sume de bani și au efectuat diferite plăți la societăți comerciale, rezultând un prejudiciu de peste 46.000 de lei. Cei trei sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, iar în urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au reuşit recuperarea parţială a prejudiciului.

Doi dintre tineri, respectiv cei de 19 și 20 de ani, au fost deja arestați preventiv după ce polițiștii au reușit să probeze că ei sunt autorii unei infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, comisă în data de 20 decembrie. „În urma administrării probațiunii în cauză, a fost extinsă urmărirea penală şi faţă de tânărul de 23 de ani, din comuna Sântămăria Orlea, care a fost reţinut preventiv pentru o perioadă de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor în vederea luării măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Back to top button
Close
Close