glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Actorul Manu Bennett din „Hobbitul” a intrat dezbrăcat în sanctuarul de la Sarmizegetusa Regia. Vedeta a practicat ritualul haka al populației maori din Noua Zeelandă. VIDEO

Manu Bennett, actor neo-zeelandez cunoscut pentru rolurile sale din „Spartacus” și “Hobbitul”, a vizitat situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia.

Actorul a intrat dezbrăcat în templul mare circular și a practicat haka, un ritual al populaţiei maori din Noua Zeelandă, făcut celebru în lume de echipa de rugby a Noii Zeelande.

„Acesta este templul antic al Daciei. Poporul dac a locuit în acest oraș incredibil din munți, până când romanii au venit și l-au distrus complet, ștergând din istorie imaginile și poveștile culturii și religiei dacice. Mai la sud, la fel s-a întâmplat și cu tracii. Acest loc are o puternică încărcătură spirituală. Vă mulțumesc @comiccon.romania pentru că ați făcut posibilă această călătorie și scuzele mele sincere față de agenții de pază, care au fost alarmați pe moment, când am izbucnit în Haka, pentru a uni sau poate pentru a reuni spiritul Maori cu Dacii”, a scris actorul pe contul său de Instagram.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=YlfG_mk_Qvg

Din primele informații, la momentul în care Manu Bennett a intrat în templu nu erau alți turiști la Sarmizegetusa, iar agenții de pază ai sitului l-au oprit în scurt timp pe actor.

Potrivit wikipedia.ro, haka este un strigăt de război tradițional ancestral, dans sau provocare de la poporul Māori din Noua Zeelandă. Este un dans, alcătuit din diferite posturi, efectuat de către un grup, cu mișcări viguroase prin bătăi puternice din picioare cu acompaniament ritmic strigat. Practicarea acestui dans de către echipa de rugby a Noii Zeelande înainte de meciuri l-a făcut mult mai cunoscut în întreaga lume.

(SURSA FOTO: Captură Instagram)

 

Tags
Back to top button
Close
Close