glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva a terminat în primele zece la Euro Winners Cup 2018

Parcursul campioanei României la fotbal pe plajă la ediţia din acest an de la Nazare a Euro Winners Cup a fost, fără îndoială, unul peste aşteptări. Prezentă abia pentru a doua oară la întrecerea celor mai bune formaţii de club din Europa, ACS West Deva a avut o evoluţie remarcabilă, reuşind să treacă în premieră de faza grupelor.

 Aşa cum anticipa încă de anul trecut (participarea de anul acesta a fost doar «de încălzire», ca să vedem despre ce e vorba, anul viitor urmează să facem mai multe”) preşedintele clubului şi totodată managerul grupării devene Eduard Kovacs, în 2018 West Deva a avut rezultate incomparabil mai bune. În primul rând, obiectivul propus, două victorii în grupă, a fost atins şi implicit a adus şi calificarea între primele 16 echipe continentale.

 Bilanţ de patru victorii şi două înfrângeri

 Aşa cum am promis, revenim în Glasul Hunedoarei cu mai multe detalii despre prestaţia devenilor la competiţia de la Nazare. Meciul-cheie în ecuaţia calificării a fost chiar primul din grupa D, susţinut în compania portughezilor de la Amigos da Paz. După ce au fost conduşi în două rânduri la câte două goluri, 3 – 1 şi 5 – 3, fotbaliştii de la West au reuşit să egaleze şi să trimită partida în prelungiri, unde au câştigat cu 7 – 6. A urmat o înfrângere oarecum „în grafic”, 1 – 3 cu Fotbal Club Vybor din Ucraina, capul de serie al grupei. Ultimul meci din grupă a adus o victorie previzibilă, 6 – 3 cu norvegienii de la Oslo Beach Soccer Club şi calificarea în optimile de finală.

Aici italienii de la Happy Car Sanbenedettese s-au dovedit adversari mai puternici şi mai rutinaţi, impunându-se în faţa devenilor cu 6 – 1. West Deva a ajuns astfel în turneul de clasament pentru locurile 9 – 16, unde a reluat seria victoriilor. A fost mai întâi un 3 – 2 în compania estonienilor de la Nomme BSC Olybet, apoi un 4 – 0 fără drept de apel în faţa deja tradiţionalului oponent MFC Spartak Varna.

Ultimul meci al turneului pentru West Deva, finala pentru locurile 9 – 10, pe care trebuia să îl joace cu CD Melistar Melilla din Belarus, nu s-a mai disputat, devenii având rezervate biletele de avion pentru întoarcerea în ţară înaintea orei de disputare a meciului. Ca o curiozitate, FC Vybor – câştigătoarea grupei D din care a făcut parte şi echipa noastră – s-a clasat în urma formaţiei devene la această ediţie, după ce a evoluat ieri în partida de clasament pentru locurile 13 – 14.

 Rezultatele lui West Deva la Nazare în 2018

 7 – 6 cu Amigos da Paz

1 – 3 cu FC Vybor

6 – 3 cu Oslo BSC

1 – 6 cu Happy Car Sanbenedettese

3 – 2 cu Nomme BSC Olybet

4 – 0 MFC Spartak Varna

optimi de finală

FC Bate Borisov – FC Dinamo Batumi 2 – 3

Happy Car Sanbenedettese – ACS West Deva 6 – 1

FC Vybor – Alanya Belediye Spor 2 – 3

BSC Lokomotiv Moscow – Kreiss 5 – 1

KP Lodz – CD Melistar 4 – 3

Sporting Clube de Portugal – MFC Spartak 4 – 2

SC Braga – Nomme BSC Olybet 9 – 2

BSC Kristall – Falfala Kfar Qassem 3 – 2

 sferturi de finală

FC Dinamo Batumi – KP Lodz 5 – 9

Alanya Belediye Spor – BSC Kristall 4 – 6

Sporting Clube de Portugal – BSC Lokomotiv Moscow 3 – 4 (după prelungiri)

Happy Car Sanbenedettese – SC Braga 2 – 4

 play-off locurile 9 – 16

FC Bate Borisov – CD Melistar 6 – 7

ACS West Deva – Nomme BSC Olybet 3 – 2

MFC Spartak – Kreiss 4 – 3

FC Vybor – Falfala Kfar Qassem 3 – 4

 semifinale

KP Lodz – BSC Kristall 2 – 3

SC Braga – BSC Lokomotiv Moscow 3 – 1

play-off locurile 5 – 8

FC Dinamo Batumi – Alanya Belediye Spor 2 – 7

Sporting Clube de Portugal – Happy Car Sanbenedettese 4 – 3 (după lovituri de departajare)

 play-off locurile 9 – 12

ACS West Deva – MFC Spartak Varna 4 – 0

CD Melistar – Falfala Kfar Qassem 4 – 3

 play-off locurile 13 – 16

Nomme BSC Olybet – Kreiss 3 – 6

FC Bate Borisov – FC Vybor 3 – 5