glasul-hd.ro Web analytics


CulturăTimp liber

Vioara lui Enescu revine la Deva – sâmbătă, 7 noiembrie 2020

Turneul național ”Vioara lui Enescu” își continuă călătoria pe scenele din România, cu un recital exclusiv Beethoven.
Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, la ora 19:00, va ajunge la Deva, în Sala ”Pro Arte” a Colegiului Național ”Decebal”.

 În Anul Internațional Beethoven, care marchează 250 de ani de la nașterea compozitorului, Gabriel Croitoru – violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri, pe care a cântat George Enescu, și pianistul Horia Mihail vin în fața publicului devean cu trei sonate emblematice pentru vioară și pian ale Titanului de la Bonn: Sonata nr. 1 în Re major, op. 12; Sonata nr. 5 în Fa major, op. 24 – Sonata primăverii și Sonata nr. 8 în Sol major, op. 30.

După mai bine de un secol de când George Enescu călătorea prin ţară cu vioara sa, susţinând concerte în scopuri caritabile, violonistul Gabriel Croitoru străbate România lăsând magnificul instrument să-şi continue nobila misiune pentru care a fost creat.
Cine nu a auzit încă acordurile impunătoare ale viorii lui Enescu, supranumită ”Catedrala”, are ocazia să le asculte pe 7 noiembrie, la Deva.

Intrarea la spectacol se face pe bază de invitații. Invitațiile se pot ridica de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.

Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0354.408.907.

Evenimentul se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Back to top button
Close
Close