glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

(Video)Deva. Minoră în vârstă de 16 ani, a fost agresată de catre o altă minoră de 13 ani, iar video-ul urcat pe o rețea de socializare

În data de 07.09.2020, în urma unei postari pe o rețea de socializare a unui mesaj și a unei filmări, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva, s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în prezența mai multor martori (adolescenți) o minoră în vârstă de 16 ani, a fost agresată de catre o altă minoră de 13 ani. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de lovire și alte violente și tulburarea liniștii si ordinii publice, ne informează Carla Strujan, purtător de cuvânt din cadrul IPJ Hunedoara.

Aceasta vine la doar câteva zile după ce un incident similar s-a întâmplat la Târgu Jiu unde trei tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, au exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. În acel caz fata de 14 ani, una din agresoarele tinerei din Târgu Jiu, a fost reținută pentru 24 de ore în Centrul de Arestare Preventivă, conform Digi24.

Acest fenomen poartă numele de Bullying  care este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului.

Atenție imagini care va pot afecta emoțional! Conține limbaj licențios.

Back to top button