glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrațieTimp liber

(Video)Andi Moisescu la TEDx Cluj Napoca: Am descoperit un colț de rai la Straja!

Aflat în acest an la prima ediție TEDx organizată la Cluj Napoca, Andi Moisescu a ținut un discurs emoționant despre cele două stațiuni din Valea Jiului: Straja și Parâng.

Ajuns pentru prima oară la Straja sezonul trecut, împreună cu familia, din cauza pandemiei, evitând deplasările în afara țării și aglomerația de pe Valea Prahovei, Andi s-a îndrăgostit de stațiunea din Valea Jiului.

“Ceea ce diferențiază Straja de stațiunile de ski din Austria, Elveția, Franța, Italia este faptul că instalațiile de cablu nu se închid la ora 16.30, ci la 21.00, exsită nocturnă în fiecare noapte.

Noi nu o să ajungem niciodată să concurăm cu Austria la kilometrii de pârtie, dar niciodată nu o să reușească Austria să concureze atmosfera de la Straja” Andi Moisescu.

Andi a reușit sezonul trecut să organizeze, după 20 ani, un eveniment caritabil care a reunit administratorii de complexe turistice din cele două strațiuni, pentru o cauză nobilă, susținerea sportivului peroșănean, Toma Coconea.

Andi Moisescu a mai reușit, pe baza unei vorbe aflată de la Bogdan Buta, fondatorul evenimentului Untold de la Cluj Napoca: “Mai bine împărțim împreună un tort, decât să mâncăm singuri un rahat”, să aducă investitori și autoritățile locale la un loc, totul pentru stațiunea Straja.

Anul acesta, în noiembrie a fost inaugurată, la baza muntelui, o parcare asfaltată, ce dispune de aproape 250 de locuri. Mai mult, au fost achiziționate două noi telescaune. Unul fix, ce va funcționa pe pârtia Platoul Soarelui, iar altul debraiabil, ce va transporta turiștii pe noua pârtie amenajată de la Baloo, în jos, pe sub gondolă, pârtia Sfântu Gheorghe.

În plus se dorește și unirea celor două domenii schiabile Straja și Parâng, fiind primul lucru de acest fel din România.

În concluzie Andi a reușit să-i facă pe cei din zonă să înțeleagă faptul că pentru o mai bună organizare și creșterea în valoare a domeniilor Straja și Parâng, administratorii complexelor și autoritățile trebuie să se gandească după principiul: “Mai întâi, ce ne unește. Mai apoi, ce ne diferențiază.”

Vezi mai jos întregul discurs de la TEDx Cluj:

 

 

Back to top button