glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Vertical race – Adrenalină şi suspans la Parâng Night Challenge, ediția a VII – a

O nouă provocare montană va avea loc în Parâng. O nouă competiție extremă pentru  iubitorii sporturilor montane: să cucerească Parângul Mic. Și nu oricum, ci în alergare sau pe schiuri, într-o competiție care va avea loc pe timp de noapte în stațiunea montană Parâng. Cea de-a VII-a ediție a Parângul Night Challenge va avea loc în luna februarie, iar la linia de start sunt așteptați sute de concurenți.

Avram Iancu invită concurenții să cucerească Vârful Parângul Mic aflat la 2017 metri altitudine, în alergare pe timp de noapte. Sunt 4,5 kilometri de parcurs și o diferență de nivel de 1000 m. Startul va fi dat la baza telescaunului vechi, iar linia de sosire va fi în Vârful Parângul Mic.

Evenimentul va avea loc în data de 15 februarie 2020 în stațiunea turistică Parâng din Petroșani-Valea Jiului, dar înscrierile au debutat deja.

Organizatorii informează că pentru campionii ediției precedente, înscrierea este gratuită, iar pentru ceilalți competitori taxa de înscriere este de 70 de lei (pentru plata anticipat), respectiv 90 de lei (la fața locului, în ziua concursului). Miza acestei competiții este una ridicată, pe lângă frumusețea unei întreceri speciale, în condiții spectaculoase – la lumina făcliilor și a lanternelor –organizatorii punând la bătaie premii în valoare totală de 10.000 de lei.