glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Un nou exponat virtual în contextul rubricii PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva aduce în atenția publicului, un nou exponat virtual în contextul rubricii PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIILE MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE din Deva.

 

O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU

<<Prin intermediul artefactului aparținând colecțiilor Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, pe care îl prezentăm astăzi, vom afla câte ceva despre accesoriile vestimentare. Vă propunem să descoperiți o componentă a unui set de accesorii metalice pentru centuri de piele. Despre modul în care erau folosite și de către cine, vă invităm să descoperiți dumneavoastră!>> menționează dr. Iosif Vasile Ferencz, Cercetător Științific, Secția de Arheologie a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

 

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vă invită să vizitați acest exponat, virtual, pe pagina de Facebook a muzeului:  https://www.facebook.com/MCDRDeva/ și pe site-ul instituției:  www.mcdr.ro.

Back to top button