glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Un investitor francez vrea să construiască un azil de aproape 300 de locuri, la Deva

Un investitor din Franța a fost, ieri, la Deva pentru a discuta cu reprezentanții Primăriei municipiului despre un teren pe care administrația locală să i-l pună la dispoziție, pentru a construi pe el un azil de bătrâni modern. Acesta dorește o suprafață într-o zonă liniștită, în care să le ofere vârstnicilor tot ce au nevoie pentru a avea bătrâneți frumoase.

Propunerea investitorului francez vine ca o mănușă pentru municipiul Deva, în ideea în care în zonă există mult prea puține spații în care vârstnicii să își petreacă bătrânețile. „Avem o propunere din Franța, pentru construirea a 290 de apartamente sociale, un azil de bătrâni, din care 29 de apartamente ar urma să fie date cu titlu gratuit Primăriei municipiului Deva, iar administrația trebuie să le pună la dispoziție doar terenul. Apartamentele care vor intra în posesia municipalității, vor fi date în mod gratuit persoanelor vârstnice, care au mai mare nevoie de ele. Costurile vor fi mult mai mici, comparativ cu restul centrelor de bătrâni. La căminul din Batiz, costurile sunt de 26 de milioane de lei (lei vechi), iar aici vor fi de maximum 9 milioane de lei (lei vechi) pe asistat”, a declarat primarul municiului Deva, Mircia Muntean, ieri, în ședința de Consiliul Local.

Potrivit informațiilor furnizate de administrația locală, investitorul francez dorește să construiască un azil în care cei cazați aici să aibă parte atât de îngrijire medicală, dar și de cele mai bune condiții. Zilele următoare, vor exista noi negocieri între cele două părți.

Tags