glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Un angajat al ISU Hunedoara, medaliat cu aur la tir cu arcul la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor

Daniel Călin, subofiţer la Detaşamentul de Pompieri Petroşani, a câştigat, pentru al cincilea an, titlul de campion mondial la tir cu arcul la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competiție care s-a desfășurat în acest an la Chengdu, în China.

Daniel Călin a obţinut în China o medalie de aur și două de argint la cele trei probe din competiţia de tir cu arcul – aur la proba 900 target și argint la probele 3d şi field.

Proba 900 target a constat în lansarea săgeţilor spre o ţintă fixă de la distanţa de 40, 50 şi 60 de metri, la proba field concurenții au trebuit să atingă cu trei săgeţi, într-un interval de două minute, ţinte aleatorii într-o pădure, iar concursul 3d vânătoare a presupus țintirea, de la o distanţă cuprinsă între 10 şi 50 de metri, a machetelor în mărime naturală a mai multor animale sălbatice.

Daniel Călin are 38 de ani și este legitimat la Sport Club Municipal Deva. El a mărturisit că această competiţie a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Daniel Călin spune că este mulțumit că a reuşit să-i învingă pe unii dintre cei mai buni ţintaşi cu arcul din lume.

“Pompierul este campion mondial absolut la tir cu arcul, el obţinând medalii de aur, argint și bronz la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Statele Unite ale Americii, la New York, în anul 2011, în Belfast, Irlanda, în 2013, în Fairfax, Virginia, în 2015, în 2017 la Los Angeles, tot în Statele Unite ale Americii și in 2019 în China. În acest an lotul reprezentativ al României alcătuit din 18 pompieri, polițiști și jandarmi au cucerit, la această ediţie a Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, 5 medalii de aur, 8 de argint şi 6 de bronz. În cadrul acestei competiții, care strânge la start mii de sportivi din întreaga lume, pompierul hunedorean a reușit să câștige de-a lungul timpului 15 medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint și una de bronz”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Ediția din acest a Campionatului Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor a strâns la start peste 10.000 de sportivi din 79 de ţări.

Tags