glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrațieSport

Turul României la Deva, în 1 și 2 septembrie. Evenimente și restricții de circulație

Ediția cu numărul 54 a Turului Ciclist al României, care aliniază la start 16 echipe din zece țări, începe în 30 august la Timișoara și se termină în 5 septembrie la București. Traseul are peste 800 de km și trece prin Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăștie, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov, Ploiești.

La Deva, fanii ciclismului sunt așteptați să-i aplaude pe cicliști în 1 septembrie, la finalul etapei 1 (201 km), cea mai lungă, cu start de la Timișoara, dar și în 2 septembrie, la startul etapei 2 (155 km), etapa regină, care se termină pe cățărarea de la Păltiniș. Înainte ca Turul să ajungă în oraș, copiii sunt invitați la o competiție organizată special pentru ei, pe ultima porțiune din traseul
profesioniștilor. Programul Turului României la Deva este următorul:

1 SEPTEMBRIE
Cursa Copiilor, Bld. 22 Decembrie intersecție cu Str. Carpați, între orele 14:00-17:00. Competiția este deschisă participanților între 3 și 14 ani; sunt acceptate bicicletele cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare; înscrierile se fac la fața locului, de la ora 15:00; se primesc medalii de finisher și premii pentru locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă (băieți și fete).
Sosire pluton Turul României, Bld. 22 Decembrie intersecție cu Str. Carpați, ora 17:00 (estimată).
Festivitatea de premiere etapa 1, Bld. 22 Decembrie intersecție cu Str. Carpați, ora 17:30.
Circulația va fi restricționată de la intrarea în Deva dinspre Sântuhalm: DN 7 (E79) – bretea spre centru – Bld. 22 Decembrie, cu 15 minute înainte de sosirea cicliștilor, respectiv în intervalul aproximativ 16:45-17:15, dar acesta poate suferi modificări în funcție de evoluția cursei.

2 SEPTEMBRIE
Start festiv etapa 2 (Deva-Păltiniș), Bld. 22 Decembrie intersecție cu Str. Carpați, ora 12:00. Echipele vor fi prezente la start de la ora 10.50 pentru semnături.
Cicliștii amatori sunt așteptați și la celelalte competiții conexe organizate la Turul României: Cursele de copii de la Timișoara și București și competiția King of the Mountain de la Păltiniș.

Back to top button