glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Traficanți de droguri, săltați de ofițerii SCCO Hunedoara

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și procurorii DIICOT au descins, ieri dimineață, la locuințele a 10 tineri din Hunedoara, bănuiți de trafic de droguri de risc. 65 de persoane au fost duse la sediul DIICOT Hunedoara, în vederea audierii.

Cei 10 tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, sunt bănuiți de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive. „La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara, au efectuat 10 percheziţii la locuinţele unor tineri din Hunedoara. Activităţile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal, ce vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanţe vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive, ce urmează a fi expertizate”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara.

Din cercetări, a rezultat că o parte dintre cei vizaţi, ar fi vândut stradal, în special în municipiile Hunedoara, Deva şi Orăştie, etnobotanice, dar şi cannabis, atât personal, cât şi prin intermediul altor persoane. Potrivit anchetatorilor, etnobotanicele erau comercializate la preţuri de aproximativ 50 de lei/plic.

65 de persoane (10 dintre acestea bănuite de comiterea infracțiunilor) au fost conduse la sediul Biroului Teritorial Hunedoara al D.I.I.C.O.T., în vederea audierii şi a luării unor măsuri legale. În activități au fost angrenați și jandarmi.