glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Termeni din poker pe care trebuie sa ii cunosti

Pokerul este probabil cel mai popular joc de carti din intreaga lume. Sunt si foarte multi romani care joaca poker, fie ca vorbim de cel clasic sau de deja celebrele Hold’Em sau Omaha. Unii o fac pur si simplu pentru divertisment, intre prieteni, fara a juca pe mize foarte mari.

Sunt insa si persoane care prefera sa ia mult mai in serios acest joc de carti si investesc foarte multi bani in partidele de poker. Acestia de obicei prefera mesele de la cazinourile stradale sau chiar si de la cele online, care au luat o amploare tot mai mare in ultimii ani.

Daca vrei sa devi un jucator profesionist de poker, trebuie mai intai sa cunosti foarte bine jocul. Acesta are mai multi termeni pe care trebuie sa ii stii daca vrei sa ai succes la acest joc de carti. In cele ce urmeaza vei afla care sunt acestia si ce inseamna fiecare in parte.

All-In

Jucatorul care va spune “All-In” practic declara ca pariaza pe mana respectiva toate jetoanele pe care le are la dispozitie. Daca un jucatorul va paria toata suma pe care o are disponibila, dar mana nu s-a terminat, se va crea pentru pariurile urmatoare un pot secundar, la care el nu va avea insa drept. Poate insa castiga potul principal la care a contribuit cu All-In-ul sau.

Blind

Inainte sa fie impartite cartile, unul sau mai multi dintre jucatori sunt obligati sa faca un pariu. La mesele de poker fizice, fara dealer, de obicei cei doi jucatori din stanga celui care pregateste cartile vor fi obligati sa puna blind-urile. Cel de-al doilea din stanga va pune blind-ul intreg, iar primul din stanga crupierului va pune jumatate din el, adica small blind-ul.

Call

Daca un jucator va spune “call” atunci el practic anunta ca va contribui la pot cu o suma egala celei care a fost pariata ultima data. Practic el va “plati” cererea jucatorului care a facut ultima ridicare a potului, fiind de altfel obligat sa o faca, daca doreste sa continue cu mana respectiva.

Check

In cazul in care unul dintre jucatori va pronunta cuvantul “check”, atunci asta inseamna ca nu doreste sa creasca potul, asadar nu va paria. Are insa posibilitatea sa plateasca sau sa pluseze cu un pariu ulterior in aceeasi runda de pariere. Se poate spune “check” doar daca in runda respectiva de pariere nu a crescut nimeni potul.

Raise

Acest cuvant descrie actiunea prin care un jucator mareste valoarea pariului curent. Daca spre exemplu, un jucator pariaza 3 RON, iar apoi, jucatorul urmator pariaza 5 RON, se numeste ca a facut “Raise”, crescand astfel valoarea pariului curent.

Fold

Jucatorul care va pronunta cuvantul “fold” anunta practic ca se retrage din runda respectiva si ca renunta la mana aceea. Un jucator va lua aceasta decizie atunci cand considera ca nu are sanse de castig cu cartile pe care le are la dispozitie.

Flop

Acest termen este foarte cunoscut pentru jocurile de poker de tip Hold’Em sau Omaha. Daca iti plac aceste jocuri, vezi cum poti sa primesti la 888 Casino bonus fara depunere ca sa te joci poker fara sa iti asumi riscuri. Revenind la termenul “Flop”, acesta descrie primele 3 carti care sunt asezate pe masa cu fata in sus de catre dealer.

Turn

Dupa “Flop”, adica primele 3 carti care sunt asezate cu fata in sus pe masa, urmeaza “Turn”. Insa, de data aceasta, dealerul nu va mai dezvalui jucatorilor alte 3 carti, ci doar una. Dupa “Turn” se incepe o noua runda de pariere.

River

Ultima carte care va fi dezvaluita de catre crupier este cunoscuta in jocurile de poker de tip Hold’Em si Omaha ca fiind “River”. Dupa ce aceasta a 5-a carte va fi aratata, se va incepe practic ultima runda de pariere.

Heads Up

In principiu, la finalul unui joc de poker va exista un singur castigator. Pentru a se ajunge aici de la masa va fi eliminat rand pe rand fiecare jucator. La final, batalia se va da intre ultimii doi jucatori care mai au jetoane, iar acel moment se numeste “Heads Up“.

Split Pot

Se poate ajunge in situatia in care valoarea cartilor pe care doi sau mai multi jucatori le au sa fie egala. In acest caz, se ajunge la “Split Pot”, iar asta inseamna ca potul disponibil va fi impartit intre acei jucatori care au practic aceeasi mana.

Showdown

Termenul de “Showdown” descrie momentul in care jucatorii care au ramas in joc trebuie sa arate tuturor cartile pe care le au in mana. Dupa aceasta actiune asadar, se va stabili cine are cea mai buna mana si cine va castiga potul pus la bataie in runda respectiva.

 

Back to top button