glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Tenismene românce în primele turneee WTA ale anului

În mod tradiţional, cele dintâi competiţii ale anului din tenisul mondial au loc în emisfera sudică, unde e vară şi cald, dar şi pentru că aici se desfăşoară în luna ianuarie primul turneu de Mare Şlem al calendarului ATP şi WTA, cel de la Melbourne – Australian Open.
În aceste zile sunt programate, între altele, două turnee în Australia, la Sydney şi Hobart, ambele făcând parte din circuitul feminin WTA, unde sunt angrenate şi şase jucătoare din România. Simona Halep s-a înscris la Sydney International, iar Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu şi Raluca Olaru la Hobart International.

O victorie şi două înfrângeri la simplu, trei victorii la dublu

La Sydney, Simona Halep, calificată direct în turul al doilea, a jucat în această dimineaţă cu Ashleigh Barty, care a trecut surprinzător în primul tur de Jelena Ostapenko, 6 – 3, 6 – 3.
În turneul Hobart International, unde cel puţin numeric prezenţa româncelor este mult mai consistentă, Irina Begu trebuia să joace în primul tur cu Yafan Wang, însă aceasta s-a retras. În schimb românca a învins-o pe Heather Watson (lucky looser) cu 6 – 1, 6 – 4. Ana Bogdan a pierdut la Ons Jabeur cu 6 – 7 (8), 2 – 6, iar Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul 2, a fost învinsă de Belinda Bencic (proaspăt câştigătoare a Cupei Hopman cu Elveţia, alături de Roger Federer) cu 6 – 4, 3 – 6, 5 – 7.
La dublu în primul tur am înregistrat victorii pe linie pentru românce. Perechea Irina Begu – Mihaela Buzărnescu, a doua favorită a turneului, a trecut de cuplul Kaitlyn Christian – Alexa Guarachi cu 1 – 6, 6 – 3, 10 – 8 şi va întâlni în turul următor perechea Anastasia Potapova – Dayana Yastremka. Raluca Olaru şi Galina Voskoboeva le-au învins pe Alexandra Panova – Laura Siegemund cu 6 – 4, 6 – 3, iar Monica Niculescu şi Zhaoxuan Yang au trecut de Xinyu Jiang – Shuai Zhang cu 6 – 4, 6 – 2. Ieri noapte, Irina Begu a întâlnit-o pe Anna Blinkova la simplu, iar la dublu am avut o confruntare între românce: Monica Niculescu şi Zhaoxuan Yang au întâlnit pe Raluca Olaru şi Galina Voskoboeva

Irina Bara, singura româncă din calificări la Melbourne

În calificările pentru primul turneu de Grand Slam al anului, Irina Bara o întâlneşte în primul tur pe Valentini Grammatikopoulos. Bara este singura româncă în calificări, ţara noastră având alte şase reprezentante calificate direct pe tabloul principal la feminin:
Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. În turneul masculin singurul român de pe tabloul principal este Marius Copil.
Canadianca de origine română Bianca Andreescu, fostă numărul 1 mondial la junioare, o întâlneşte în primul tur al calificărilor pe Katie Swan. Raluca Gabriela Şerban, care joacă pentru Cipru, a pierdut în primul tur la Shilin Xu cu 3 – 6, 6 – 3, 3 – 6.
Turneul de Grand Slam de la Melbourne va avea loc în perioada 14 – 27 ianuarie şi va avea o nouă regulă în acest an. Atât în turneele de simplu cât şi în cele de dublu, la masculin şi feminin, în caz de egalitate la 6 în setul decisiv se va juca un tie-break în format lung, după sistemul primul la 10 (cu două puncte diferenţă).