glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Temperaturi neobișnuite pentru mijlocul  lunii noiembrie.Valorile termice vor fi cu 20 de grade mai mari decât normalul perioadei.

O anomalie meteo va afecta țara noastră și alte țări din Europa Centrală și de Est, în această săptămână. Specialiștii Severe Weather anunță un val de aer cald va aduce temperaturi cu mult peste cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie.

Cea mai ridicată temperatură se va atinge vineri, 15 noiembrie. Valorile termice vor fi chiar și cu 20 de grade Celsius mai mari decât normalul perioadei.

Miercuri, 13 noiembrie

Un val de aer cald va traversa Europa centrală și de Est, în special zona Balcanilor și a Mării Negre, anunțându-se temperaturi cu până la 12-14 grade mai mari decât normalul perioadei.

Joi, 14 noiembrie

Valul de aer cald înaintează din zona mediteraneană în Europa de Est, unde întâlnește o altă masă de aer situată la un nivel inferior, ducând la o anomalie meteo, cu temperaturi extrem de ridicate față de normalul perioadei.

Potrivit specialiștilor Severe Weather, media temperaturilor va fi mai mare și cu 16 grade decât cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie, în regiunile din estul Europei, zona Balcanilor și vestul Rusiei.

În același timp, temperaturi mult mai mici se vor înregistra în vestul continentului european.

Vineri, 15 noiembrie

Masa de aer cald rămâne în continuare în zonele din sud-vestul Europei, rezultând temperaturi mai ridicate și în Alpi sau Balcani. În est, valul de aer cald continuă să aducă o zi caldă. Temperaturile vor atinge din nou valori anormale, chiar și cu până la 20 de grade mai mari în unele zone.

“Indiscutabil, un remarcabil val de aer cald pentru această toamnă târzie”, scriu specialiștii de la Severe Weather.

Sursa: severe-weather.eu stirileprotv.ro

Back to top button