glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateÎnvățământSănătate

Surse: Toate școlile din România se închid de miercuri timp de o săptămână. Numărul persoanelor infectate a crescut la 17

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a analizat, în ședința de luni, propunerea ca școlile din România să se închidă.

ora 19.20 – Au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România, astfel că numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 17.

Potrivit primelor informații, este vorba despre o femeie din Buzău și de un bărbat din București.

18:40 – Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, închiderea unităților școlare din învățământul preuniversitar din România începând de miercuri, 11 martie, până pe data de 18 martie 2020, potrivit unor surse.

Grupul de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a propus, ca măsură pentru prevenirea unei răspândiri a infecțiilor cu COVID 19 pe teritoriul României, închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional.

După o ședință care a durat mai multe ore, CNSSU a dispus închiderea unităților școlare timp de o săptămână, respectiv în perioada 11-18 martie, cu posibilitate de prelungire.

În cadrul şedinţei au participat reprezentanţi ai MAI (DSU, IGSU şi IGPF), Ministerului Ttransporturilor, MApN, Institutului Național de boli infecțioase “Matei Balş”, Institutului Național de Sănătate Publică, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, ONAC și MAE.

Sursă: StirileProTV

Back to top button
Close
Close