glasul-hd.ro Web analytics


Publicitate

Știai că anvelopele viitorului vor fi realizate din păpădie? Iată 6 lucruri inedite despre cauciucurile mașinii tale!

În ciuda faptului că sunt unele dintre cele mai importante componente ale vehiculelor, majoritatea șoferilor nu știu prea multe despre anvelopele lor. Bineînțeles, orice persoană care conduce trebuie să înțeleagă importanța anvelopelor de calitate, însă, mai mult de atât, aceste cauciucuri atât de indispensabile pot fi, de asemenea, și un subiect interesant de discuție, atât pentru pasionații de autovehicule, cât și pentru amatori. Află mai multe în acest articol!

Citește în continuare o serie de informații interesante și utile, pe care probabil nu le știai despre anvelope! 

  • Fabricile de autovehicule nu produc roți 

Deși s-ar crede, probabil, că un producător de mașini ar manufactura toate componentele importante ale vehiculului, majoritatea dintre aceștia nu fabrică roți pentru produsele lor, ci colaborează cu companii care produc anvelope. În plus, multe alte întreprinderi sunt specializate în realizarea de roți personalizate, de replică sau de schimb.

  • LEGO este cel mai mare producător de anvelope la nivel global 

Compania de jucării LEGO a intrat în Cartea Recordurilor în 2012, primind distincția de cel mai mare fabricant de cauciucuri din lume. Compania produce, în fiecare an, peste 300 de milioane de cauciucuri în miniatură, cu peste 50% mai mult decât orice altă companie de anvelope din lume.

  • Anvelopele all-season au fost inventate în 1977

În 1977, compania Goodyear a inventat primele anvelope all-season din lume, produs ce a revoluționat percepția consumatorilor asupra industriei cauciucurilor. Fiind proiectate cu șorțuri în banda de rulare, acestea pot funcționa foarte bine în timpul precipitațiilor abundente, chiar și în timpul ninsorilor. Pentru șoferii care nu locuiesc în zone climatice cu ninsori abundente, anvelopele pentru toate anotimpurile, precum cele de pe Anvelope-oferte.ro, sunt alegerea ideală! Aceste tipuri de cauciucuri sunt foarte sigure și au performanțe excelente pe tot parcursul anului, fără a fi nevoie să fie înlocuite în funcție de anotimp.

  • Avioanele au anvelope cu azot

Schimbările de presiune, datorate altitudinilor mari, pot afecta presiunea aerului din anvelope, mai ales dacă aceasta este umplută cu oxigen, care poate reacționa la anumite temperaturi. În loc de aer obișnuit, cauciucurile de avion sunt umplute cu azot, care este un gaz inert, ceea ce îl face mai puțin probabil să fie reactiv cu alte substanțe.

  • Culoarea naturală a cauciucului este albă

Inițial, anvelopele au fost albe, iar în primii 25 de ani de existență, acestea erau umplute cu oxid de zinc, pentru a conferi rezistență. Cercetătorii au început apoi să adauge negru de fum pentru longevitate, acest lucru oferind anvelopelor nuanța cunoscută astăzi.

  • Cauciucurile viitorului vor fi realizate din păpădie

Continental Tire a produs și testat primele anvelope în care banda de rulare este fabricată 100% din cauciuc natural de păpădie. Compania a anunțat că fabricarea de cauciucuri de acest gen vor fi disponibile pe piață până la finalul deceniului.

Așadar, știai că anvelopele pot fi un subiect atât de interesant? De la inventarea mașinii și până în prezent, cauciucurile au trecut prin foarte multe schimbări, toți producătorii unindu-se pentru o singură misiune – să facă mașinile mai sigure și mai confortabile! Drept urmare, în ziua de astăzi, piața cauciucurilor este foarte diversă și continuă să inoveze, atât prin durabilitate și confort, cât și în numele sustenabilității!

Sursa foto: Shutterstock.com.

Back to top button