glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Steluţele” şi „fluturaşii”, în vizită la Avis 3000 (Galerie foto)

Două grupe de grădiniţă din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva au avut parte de o experienţă de neuitat vizitând fermele Avis 3000 de la Bălata şi Mintia. Cei 35 de copii din „Grupa Fluturaşilor” şi „Grupa Steluţelor” nici nu şi-au dat seama cât de repede au trecut cele două ore ale vizitei.
„Suntem două colege la «Grupa Fluturaşilor», fiind o grădiniţă cu program prelungit, iar ideea a apărut ca de obicei: una dintre noi o începe şi cealaltă o continuă. Colega mea este Ramona Mihalache. Am fost tratat toţi ca nişte prinţi şi prinţese, mai ales că Avis 3000 ne-a pus la dispoziţie şi două microbuze pentru transport. A fost minunat şi pentru copii şi pentru noi, cei mari. De fapt, sincer să vă spun, după ce-am ajuns acasă, i-am povestit soţului meu ce am văzut acolo atât de entuziasmată încât ziceai că am fi fost într-o excursie la NASA”, mărturiseşte doamna Manuela Resiga.
Mai întâi, cei mici au vizitat ferma din Bălata, unde sunt crescuţi puii pentru carne. Apoi au văzut găinile ouătoare crescute liber în halele din Mintia. De fapt, celor mici, li s-a prezentat tot procesul tehnologic prin care oul ajunge, din fermă, în centrul de colectare, până în magazinele Avis si PRO HD.
„O astfel de excursie a fost mai mult decât utilă şi din punct de vedere didactic. Nouă ne-a prins foarte bine pentru că o temă generală a noastră, ca educatoare, este să-i învăţăm pe cei mici să fie mai prudenţi, mai grijulii în gesturi şi în abordări, iar interacţiunea lor cu micuţii puiuţi sau chiar cu găinile ne-a ajutat. Este o experienţă interesantă şi pentru copii şi pentru adulţi, pentru că nimeni nu poate spune că a mai văzut cum sunt crescuţi puii şi găinile într-o fermă avicolă. Le-aş recomanda cu tot dragul colegelor mele să-i ducă pe copii într-o excursie la Avis pentru că este ceva despre care pot vorbi apoi şi o săptămână întreagă. Am constatat că acolo este vorba despre o muncă elaborată, făcută 24 de ore din 24, 365 de zile pe an”, adaugă doamna Manu, cum îi spun „fluturaşii” din grupă.
La final, pentru răbdare şi interes, toţi micuţii vizitatori au primit câte o recompensă: un magnet pentru frigider şi, bineînţeles, ouă, mai ales că fiecare dintre ei a spus sus şi tare că îi plac ouăle, ba ca omletă, ba fierte, ba în prăjituri. Mai ales în prăjituri.

Back to top button