glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ştefan Ciocan, fondatorul şi senior-editorul cotidianului „Glasul Hunedoarei”, a încetat din viaţă, vineri, 11 mai.

Glasul nostru s-a stins…

Redacţia Glasul Hunedoarei

Cine a trecut printr-o redacție știe că există momente când vei scrie, apoi vei șterge, apoi vei scrie din nou, vei șterge încă o dată. Nu în fiecare zi ai inspirație, nu în fiecare zi gândurile sunt în ordine.

Astăzi, mai mult ca oricând. Acum, când redacția și-a pierdut „glasul”, gândurile nu mai curg logic, degetele nu mai au spor pe tastatură. E o liniște apăsătoare și lungă. Am rămas fără glas, Ștefane! Nu ne certa că nu știm cum și de unde să o apucăm pe asta!

Uite, de data asta, nu vrem să închidem ediția. Nu vrem să dăm bun de tipar! Azi, nu! Mai lasă-ne câteva zile, săptămâni, luni. Până la urmă, o scoatem la capăt, așa cum am mai făcut-o. Cu tine în frunte, de cele mai multe ori.

Mai dă-ne răgaz. Cum să mă pui să strig acum, c-am rămas fără voce?! Cum să mă pui să aștern ceva logic, în rânduri multe sau puține, taman acum, când mintea-i goală.  Mai stai!

Hai să bem o bere rece, să tragem de țigară, să tragem de timp! Hai să glumim, să clevetim, să cârcotim, să găsim soluții! Dar, încet, moțule, să respectăm stereotipia ardelenească. E timp, nu ne presează nimeni, știi bine!

Mai zi o glumă, mai râde o țâră, mai fă un joc de cuvinte, mai aruncă-le Sare-n ochi! Noi, om sta și-om asculta, cum am făcut de atâta ori. Cu drag și cu zâmbetul larg pe față. Și-apoi ne-om pune iar pe treabă. Cu glas puternic, răspicat. Pe firul complicat și incomod al adevărului.

Cum tot de la tine am învățat. Trebuia, moțule, să mai stai un pic, că nu era grabă!

Dumnezeu să îl ierte!