glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Spitalul din Hunedoara are CT nou. Urmează televizoare şi frigidere în fiecare salon

Computerul – tomograf va fi pus în funcţiune în regim normal abia peste două luni

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” are un computer-tomograf de ultimă generaţie, cumpărat de Primăria Hunedoarei, cu 1,2 milioane de lei, bani obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării. Următoarele achiziţii plănuite de edilii oraşului şi conducerea spitalului vizează dispozitive de radiologie. dar şi televizoare şi frigidere pentru saloane.

Managerul spitalului din Hunedoara, Radu Budae, spune că va dura aproximativ două luni până când noul CT va putea să intre în regim normal de funcţionare, deoarece sunt necesare operaţiuni migăloase pentru montaj şi reglare, dar şi o serie de aprobări necesare de la diferite instituţii. „Noi, până acum, am tot primit la CT-ul vechi, pacienţi de la Deva şi de la Orăştie. Acum, vreme de vreo două luni, o să trimitem noi spre Deva şi Orăştie, nu avem încotro. Noul CT e mult mai performant decât cel vechi. Vechiul computer tomograf a fost cumpărat în 2006 şi era uzat fizic şi moral, nici nu se mai fac piese de schimb pentru acel model. Vechiul CT avea 2 slide-uri, pe când cel nou, care e de ultimă generaţie şi fabricat anul acesta, are 16 slide-uri cu posibilitate de reconstrucţie în 32. E o dotare extrem de importantă pe care Primăria a reuşit să ne-o asigure pentru că ajută la stabilirea de diagnostice exacte în mai multe specialităţi medicale”, adaugă Radu Budae.

Alte dotări, până la finalul anului

Budae spune că se doreşte ca, în perioada următoare, spitalul (cu sprijinul Primăriei) să achiziţioneze alte echipamente importante: un mamograf, un aparat de grafie şi unul de grafie scopie, a căror valoare totală ar fi estimată la 500.000 de euro. Managerul spitalului întăreşte o declaraţie mai veche a primarului Dan Bobouţanu, referitoare la condiţiile de confort din saloane: „Ne dorim, şi noi şi domnul primar, să avem televizoare şi frigidere în fiecare salon. Condiţiile hoteliere sunt şi ele foarte importante pentru că activăm pe o piaţă concurenţială: acolo unde merge pacientul, merg apoi şi banii. Nu s-a făcut încă o estimare a sumei necesare pentru aceste dotări, dar eu sper să le avem până la finele acestui an sau începutul anului viitor”. Spitalul din Hunedoara are aproximativ 250 de saloane.