glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Siegfried Mureşan, despre bugetul UE pe 2018: „Mi-am atins obiectivele”

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan declară că şi-a atins principalele obiective în ce priveşte structurarea bugetului Uniunii Europene pentru anul viitor. Siegfried Mureşan a fost negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018.

„Obiectivul meu a fost ca cele trei mari priorități pe care mi le-am asumat – creșterea economică, locurile de muncă și siguranța cetățeanului – să primească mai mulți bani anul viitor (faţă de sumele propuse de Comisia Europeană, „executivul” UE). Mi-am atins aceste obiective și Uniunea Europeană va avea în 2018 un buget care corespunde nevoilor și așteptărilor cetățenilor europeni care se regăsesc tocmai în aceste priorități. Este un buget care va asigura mai multă creștere economică, mai multe locuri de muncă, în special pentru tineri, dar și mai multe investiții în cercetare, inovare și siguranța cetățeanului”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după adoptarea Bugetului UE în plenul Parlamentului European.

Un element de noutate al bugetului UE îl reprezintă alocarea a 1,1 milioane de euro pentru pregătirea unei acţiuni privind „combaterea propagandei și dezinformării venite dinspre Federația Rusă”.

O altă noutate a bugetului european este demararea unui proiect prin care orice tânăr care împlineşte 18 ani şi doreşte să viziteze Europa să aibă parte de un bilet de tren gratuit, valabil o lună

Back to top button