glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Secția Spitalizare de Zi a Spitalului Județean de Urgență Deva, finalizată în timp record, “a intrat la apă”, la prima ploaie puternică, la 9 zile de la inaugurare

Inaugurată cu “surle și tobe” vineri, 24 iunie 2022, construcția, care a fost ridicată “în timp record” pe un amplasament aflat în apropierea spitalului care servea ca și loc de parcare, în valoare de circa 4,16 milioane de lei, Secția Spitalizare de Zi a Spitalului Județean de Urgență Deva, a fost inundată, duminică, 3 iulie, în urma ploii care s-a abatut asupra municipiului Deva.

Încă de la început lucrarea nu a fost privită cu ochi buni de cei care trebuie să ajungă la spital cu mașinile, noua construcție luând locul parcarii promise în 2017 concepută cu parter, două etaje și terasă cu aproximativ 192 de locuri de parcare.

„Această structură era necesară spitalului din Deva. Am văzut de nenumărate ori cum pacienții veniți pentru analize și diverse investigații sunt nevoiți să aștepte pe holuri, în picioare, sau afară în soare, frig sau vânt. Nu era ceva firesc. Spitalul din Deva trebuie să devină un model de bune practici, iar grija pentru pacient trebuie să primeze. Avem la spitalul din Deva medici foarte buni, cărora trebuie să le oferim condiții pentru a-și desfășura activitatea, dar trebuie să ne pese și de pacienții care vin aici din tot județul. Peste un an de zile, secția aceasta va fi la dispoziția celor care nu pot fi tratați în ambulatoriu, dar nu necesită nici internare de lungă durată. Până atunci, aici, se va afla provizoriu Unitatea de Primiri Urgențe” declara la inaugurare președintele Consiliului Județean Laurențiu Nistor.  

În spirit de glumă, cum spunea un prieten, trebuie mai nou să-ti programezi vizita la UPU în funcție de vremea de afară și să verifici înainte RO Alertul. Poate ar trebui să îți iei și o mătură să nu mai fii certat de personalul noii secții că filmezi și nu faci ceva pentru a scoate apa de pe holul unității.

https://www.facebook.com/100008553633160/videos/pcb.2863581660603594/1111732573034132

 

Back to top button