glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateUltima oră

Secția ATI din Orăștie a demisionat în bloc. Prefectul Vasile Poteca: Au spus că se tem de Coronavirus și nu vor să moară

Situaţie incredibilă la secţia de ATI a Spitalului din Orăştie. Singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere din acea secţie au demisionat, și au făcut-o în cel mai incredibil mod: s-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente.

Grațiela Achim, managerul Spitalul Muncipal OrăștieSunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști, a declarat pentru Digi24 Grațiela Achim.

Faptul că mai multe spitale municipale trebuie să se ocupe de tratarea cazurilor de COVID-19 i-a revoltat pe medici, care spun că nu au apartura și nici echipamentele medicale necesare. Drept urmare, medicii de la secția ATI din Spitalul Orăștie au demisionat în masă în această dimineață pentru că nu au primit ce au cerut.Medicii de la ATI și-au arătat revolta de zilele trecute și au dat un ultimatum autorităților să rezolve problema până în această dimineață.

Sursă: Libertatea și Digi24

Back to top button
Close
Close