glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Se întâmplă în Aninoasa. Doi germani investesc într-o cantină socială, unii cetăţeni fură tot ce le pică în mână

Dezamăgire imensă şi un gust amar. Doi nemţi, soţ şi soţie, încearcă de câţiva ani să construiască în Aninoasa o cantină socială pentru copiii care provin din familii sărace, dar primesc în schimb lovitură după lovitură de la comunitate. În repetate rânduri, bunurile din cantină au fost furate, iar în urmă cu trei zile mai multe persoane au distrus uşa de la intrare şi au furat burlanele.

Unii cetăţeni ai oraşului Aninoasa muşcă mâna celui care îi hrăneşte. Dezinteresul cetăţenilor, lipsa de implicare sau a simţului civic sunt dezarmante chiar şi pentru filantropii cu cele mai bune intenţii. Este cazul a doi germani, soţ şi soţie, care vor să hrănească zeci de copii care provin din familii defavorizate. Drept răsplată, investiţia lor este prăduită sau vandalizată periodic de „oameni de bine”.

Odată, de două ori… la nesfârşit

Neamţul Elke Rudolf a venit în Aninoasa în urmă cu şapte ani. A aflat de situaţia dificilă a oamenilor de aici şi a vrut să dea o mână de ajutor. Împreună cu soţia sa s-a reîntors în Aninoasa în fiecare an. În concediu. Pentru a construi şi a pune pe picioare o cantină socială unde să beneficieze de o masă caldă 20 de copii care provin din familii cu situaţie financiară dificilă. Sprijin nu a primit nici măcar de la fosta conducere a primăriei. Şi, practic, construcţia clădirii în care să funcţioneze cantina s-a dovedit a fi o luptă cu morile de vânt. „Oameni de bine” au furat cam tot ce au prins la mână din construcţia care ar fi trebuit să fie păzită. Au furat şi paznicii cot la cot. Avem o speţă referitoare la cantina de la Aninoasa. Au fost indentificaţi autorii faptei, dar proprietarii nu ne-au comunicat prejudiciul şi nu am putut finaliza procedura de trimitere în judecată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, inspector principal Bogdan Niţu. În urmă cu patru zile, mai multe persoane au distrus uşa de la intrarea în clădire şi au furat câteva burlane.

Nici un sprijin, de la nimeni

Construcţia aproape că a ajuns la final. În urmă cu câteva zile nişte copii teribilişti au distrus uşa de la intrare. S-a mai întâmplat şi la fostul Club Muncitoresc, unde au fost făcute lucrări capitale. Au înfundat yala cu chibrituri şi au rupt burlanele. Acum, la cantină am pus pază şi am făcut şi gard, să protejăm zona”, spune primarul oraşului Aninoasa, Nicolae Botgros. Mai trist este faptul că, cei doi nemţi n-au primit nici măcar o mână de ajutor de la nimeni. „Ei au venit după ce au aflat că Aninoasa este într-o zonă defavorizată. Veneau să muncească în concedii. Acum avem o relaţie foarte bună de colaborare. Înainte nu au primit sprijin nici de la fosta conducere a primăriei, şi nici măcar de la părinţii ai căror copii urmau să beneficieze de serviciile cantinei. Toată situaţia îţi lasă un gust amar”, a adăugat Nicolae Dunca.

Back to top button