glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Şase, vine Corvinu’! Calificare de senzație a echipei Hunedorene în sferturile Cupei României unde vor întâlni CFR Cluj

Corvinul Hunedoara este performera grupelor Cupei României, după succesul clar din această seară, de la Oradea. Corviniștii au trecut cu 6-0 (3-0) de Progresul Pecica, au câștigat grupa A și vor juca în sferturile de finală pentru prima dată după 35 de ani! Adversară ne va fi fosta campioană a României, CFR Cluj, într-un meci care se va desfășura la Hunedoara, la începutul lunii aprilie.

Pe un teren impracticabil, băieții lui Florin Maxim s-au adaptat mult mai bine și mai repede față de adversara din Arad și au deschis scorul în minutul 9, la prima acțiune legată a meciului. Bradu a pătruns în zona centrală, i-a pasat ideal lui Coman, care a mișcat primul tabela, după ce a driblat și portarul advers. Două minute mai târziu, gazdele din Pecica au avut șansa de a egala, dar Luca Bodri a fost blocat excelent de Blaga, după o neatenție a lui Manolache. Au urmat alte câteva minute bune pentru „corbii albaştri”, care au mai irosit o ocazie clară, prin Neacşa, care a trimis de puţin peste, din 16 metri, pentru ca la intrarea în prima jumătate de oră de joc să facă 2-0, după o incursiune a lui Pîrvulescu în dreapta şi o minge aşezată excelent pentru Lupu! La poarta opusă, Blaga a respins, spectaculos, de sub transversală, o lovitură de cap a lui Nasiru (33), pentru ca la trei minute distanţă acelaşi Lupu să înscrie, cu capul, din zece metri, după o centrare perfectă a lui Velisar, stabilind totodată şi scorul pauzei.

La reluare, alb-albaştrii n-au redus din turaţie şi în minutul 49 au mai marcat o dată, prin acelaşi Lupu – aflat la primul său hattrick într-un meci oficial – după aceeaşi reţetă „brevetată” în prima parte: acţiune în banda dreaptă Pîrvulescu, reluare fără emoţii, din faţa porţii a „şeptarului” corvinist. „Dansul” în nămol a continuat şi Corvinul a făcut 5-0, dintr-un penalti transformat, impecabil, de Antonio Bradu, după un fault asupra lui Coman. La acest scor şi pe un teren pe care, cu greu, s-a mai putut juca fotbal, hunedorenii au luat piciorul de pe acceleraţie, le-au permis şi arădenilor să urce în ofensivă, însă până la ultimul fluier au mai înscris o dată (!), prin acelaşi Bradu, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate, din careu, după o acţiune rapidă, în prelungirile întâlnirii. Game, set şi calificare pentru echipa noastră, care încheie parcursul din grupele Cupei cu cea mai bună linie: 9 puncte din 9 posibile, 9 goluri marcate şi niciunul primit! Un nou capitol din „drumul Corvinilor”! Următorul, la începutul lui aprilie, când la Hunedoara va poposi CFR Cluj, fosta campioană a României. 

Back to top button