glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Șansă de angajare pentru tineri: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții din județul Hunedoara care nu și-au găsit încă un loc de muncă sunt așteptați la Bursa locurilor de muncă. La eveniment, tinerii în căutarea unui job vor avea ocazia să studieze piața locurilor de muncă și să interacționeze direct cu agenții economici.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în data de 19 octombrie. Evenimentul va avea loc la nivelul celor 42 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. Pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. Acţiunea se va desfăşura în această zi pe plan naţional şi în reţeaua teritorială a judeţului Hunedoara, între orele 9:00 și 13:00, în următoarele locații: Agenția Locală Deva – Deva, str. Piaţa Unirii nr. 2, tel. 0755.999.916; Agenția Locală Hunedoara– Hunedoara, B-dul Corvin nr. 14, tel. 0755.999.917; Agenția Locală Petroșani – Petroşani, str. 1 Decembrie 1918, nr. 90, tel. 0755.999.927; Punct de Lucru Orăștie – Orăştie, str. O. Goga nr. 25, tel. 0755.999.922; Punct de Lucru Brad – Brad, str. Independenţei, nr. 3, tel. 0755.999.923. „Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea, în timpul cel mai scurt. Angajatorii pot beneficia de subvenţii, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, dacă oferă absolvenţilor oportunitatea de a ocupa locurile de muncă pe care le au disponibile. Cu această ocazie, reamintim absolvenţilor înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă faptul că pot beneficia de prime de încadrare, urmare a angajării cu normă întreagă, pe o perioadă mai mare de 12 luni”, a declarat directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Nicolae Fara.
Agenţii economici din judeţ pot depune oferte de locuri de muncă vacante până în data de 19 octombrie 2018 la A.J.O.F.M. Hunedoara, Deva, Piaţa Unirii, nr. 2, tel. 0254.216.151, e-mail: ajofm@hd.anofm.ro sau la cea mai apropiată agenţie locală pentru ocuparea forţei de muncă.
Totodată, agenții economici care doresc să participe la această acțiune organizată la nivel național se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sau Agenției locale/Punctului de lucru în raza cărora au sediul.