glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

S-au semnat contractele de finanțare din bani europeni pentru lucrări la două spitale din județ

Două investiții la spitalele din Deva și Hunedoara vor fi făcute din fonduri europene. Contractele de finanțare pentru cele două proiecte au fost semnate joi, la sediul Consiliului Județean Hunedoara.

Primul proiect vizează modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Deva. Unitatea va fi extinsă cu nou corp de clădire, în suprafaţă construită de 388 metri pătrați, cu un regim de înălțime P+1E.

Noul imobil va fi legat funcțional de corpul existent, rezultând o suprafață construită a UPU de 988 mp. Spațiul va găzdui diferite cabinete medicale, un laborator pentru analize în regim de urgență, spații de evaluare și tratament, grupuri sanitare etc.

Proiectul mai prevede dotarea cu echipamente medicale performante (electrocardiograf,  defibrilatoare externe automate etc.), cu mobilier și toate ustensilele necesare.

Valoarea totală a investiției este de 6.8 milioane de lei. Durata de implementare este de 13 luni.

Din fonduri europene se vor face și lucrările de reabilitare și modernizare la Ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal din Hunedoara.

În proiect sunt prevăzute mai multe tipuri de lucrări – termoizolarea pereților exteriori (exceptând corpul F, deja reabilitat) și a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare și anveloparea terasei și a planșeului peste ultimul nivel, refacerea finisajelor interioare (pereți, pardoseli, tâmplărie interioară) și a tuturor instalațiilor, montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică, înlocuirea liftului etc.

Ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale performante, mobilier și noi ustensile medicale.

Valoarea totală a proiectului este de 10.7 milioane de lei. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Tags
Back to top button
Close
Close