glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Revenire glorioasă pentru Novak Djokovic? Ce șanse are sârbul să câștige Australian Open 2023

Novak Djokovic este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, iar sârbul a dominat cu autoritate ultimele sezoane din circuitul masculin de tenis. Pandemia de coronavirus i-a provocat mari probleme jucătorului în vârstă de 35 de ani. Refuzul acestuia de a se vaccina anti-COVID 19 i-a determinat pe australieni să îi interzică accesul în țara lor, astfel că el nu a putut participa la ediția din 2022 a Australian Open. 

Din fericire pentru sârb, regulile impuse de către australieni s-au relaxat, iar în 2023 el va putea participa la unul dintre cele mai importante turnee din lumea tenisului. Aflat pe final de carieră, Djokovic vrea să cucerească noi trofee, în speranța că va reuși să bată recordul lui Rafael Nadal. Iată ce trebuie să știi despre diferența care îi desparte pe cei doi, dar și ce șanse are Djokovic la un succes la Antipozi. 

Novak Djokovic, spre titlul cu numărul 10 la Australian Open?

Ajuns la vârsta de 35 de ani, Djokovic nu mai este puștiul teribil care dovedea că are potențialul de a deveni printre cei mai buni jucători de tenis din istorie. Acest statut al său este unul deja cimentat, iar doborârea recordului de număr de trofee de Grand Slam din palmares ar putea să îl transforme în cel mai eficient tenismen care a existat. În prezent, recordul este deținut de Rafael Nadal. 

Nadal are 22 de titluri de Grand Slam, în vreme ce Novak Djokovic și-a trecut în cont doar 21. Diferența este, deci, una minimă. Din acest motiv, sârbul are toate motivele să tragă tare pentru a se impune la Australian Open și pentru a-și oferi șansa de a-l depăși pe Nadal la următorul Grand Slam, adică Roland Garros 2023. În vârstă de 36 de ani, Nadal nu și-a anunțat retragerea, astfel că duelul celor doi are șanse să fie cu adevărat pasionant. Așa cum indică și cotele la pariurile pe Australian Open, Novak Djokovic este principalul favorit al competiției din 2023, care își va consuma ultimul act în data de 29 ianuarie. Cota pe care bookmakerii i-au oferit-o sârbului pentru un nou succes la Antipozi este de 2,10. Deși este principalul favorit al competiției, în opinia bookmakerilor, Djokovic are o cotă foarte atractivă, de care pariorii ar putea să profite.

Spaniolul Nadal este cotat cu 11,00, motivul principal fiind reprezentat de lipsa de eficiență pe care a dovedit-o, de-a lungul carierei, la Antipozi. Nadal a cucerit trofeul doar în 2009 și 2022. Șanse mai mari să îl oprească pe Djokovic din drumul spre un nou succes în Australia au Carlos Alcaraz (cota 5,50) și Daniil Medvedev (cota 6,50). Nu sunt de neglijat nici Casper Ruud, locul 2 în ierarhia ATP sau Stefanos Tsitsipas, care ocupă poziția a patra.

Așa cum Roland Garros este turneul preferat al lui Nadal, spaniolul cucerind în Franța nu mai puțin de 14 titluri, Novak Djokovic este un iubitor de Australian Open. Dacă ai încredere în sârb, poți paria pe succesul său, profitând de cota excelentă oferită de către bookmakeri. Toate cotele pe care ți le-am prezentat se pot modifica pe parcursul competiției. Pariază în mod responsabil!

Sursa foto: Unsplash.com

Back to top button