glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Radar-laser, ultima dotare a polițiștilor hunedoreni

Polițiștii hunedoreni vor folosi un pistol radar de ultimă generație, care nu este detectabil de sistemele antiradar, pentru a prinde șoferii vitezomani. Aparatul are capacitatea de a detecta dispozitivele antiradar, interzise prin lege și poate fi folosit și pe timp de noapte.

Poliţiştii hunedoreni vor intensifica, în perioada următoare, acţiunile în trafic, vizând prevenirea accidentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi omeneşti. „Creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Hunedoara reprezintă o prioritate pentru poliţişti, care desfăşoară permanent  acţiuni vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave şi, în special, a vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum. Recent, poliţiştii rutieri hunedoreni au fost dotaţi cu un cinemometru laser (aparat radar tip „pistol”), pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Aparatul stochează, pe cardul de memorie, înregistrări video ce pot cuprinde marca mașinii, numărul de înmatriculare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri.

Noul echipament radar dispune de o cameră video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile la acest moment. Acesta este nedetectabil, dotat cu sistem antibruiere, având capacitatea de a depista dispozitivele antiradar, interzise prin lege.

Poliţiştii le reamintesc conducătorilor auto că cei care nu respectă regimul legal de viteză  pot fi sancţionaţi contravenţional de către polițiștii cu atribuții pe linie rutieră, care pot acţiona cu echipaje rutiere inscripţionate sau neinscripţionate. Cuantumul amenzilor pentru nerespectarea limitelor legale de viteză poate varia între 290 şi 2.900 lei, iar ca măsură complementară poate fi dispusă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Back to top button
Close
Close