glasul-hd.ro Web analytics


ComunitateÎnvățământ

Programul „Laptele şi cornul” îmbogăţit cu fructe şi legume. Din toamnă, elevii hunedoreni vor mânca mai sănătos la şcoală

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat din judeţul Hunedoara vor beneficia la şcoală, din toamnă, de legume, fructe, lapte şi produse de panificaţie. Totul, datorită programului pentru școli, proiect care unifică și continuă programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și programul „Lapte și corn” aprobat de Guvern.

Executivul a unit programele de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli şi „Lapte şi corn”, potrivit unei ordonanţe aprobată vineri, pentru a asigura participarea României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene, ce se va derula în perioada 2017-2023. Potrivit unui comunicat al Guvernului, programul pentru școli are două componente: „distribuirea de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf” și „măsurile educative care însoțesc distribuția produselor”. „Actul normativ aprobat astăzi (n. Red. Vineri) prevede crearea cadrului legislativ național pentru implementarea componentelor și obiectivelor acestui program în România, care va fi pus în aplicare de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății. În termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, printr-o hotărâre de guvern, se vor stabili măsurile necesare pentru implementarea programului pentru școli al României care va asigura și distribuția produselor de panificație”, se arată în comunicat.

Obiceiuri sănătoase la o vârstă fragedă

Conform reprezentanţilor Guvernului, programul urmărește „crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă (prin componenta de educație pentru sănătate obligatorie a acestui program), precum și creșterea consumului de produse locale”. „Finanțarea programului pentru școli al României va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe județe și municipiul București, și din fonduri externe nerambursabile. Bugetul pentru implementarea programului pentru școli al României în fiecare an școlar se va stabili anual prin hotărâre de guvern”, se mai arată în comunicat.

Back to top button
Close
Close