glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Profesorul Mircea Nistor, premiat de președintele României în cadrul Galei Merito

Mircea Nistor, coordonatorul echipei de robotică RobotX Hunedoara și profesor la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” a fost premiat de președintele Klaus Iohannis în cadrul Galei Merito. Gala a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție și a avut loc miercuri seara, la București.

Un număr de 12 cadre didactice – 10 profesori, un educator şi un director din învăţământul preuniversitar, au urcat pe scena Galei Merito 2019. Printre profesorii răsplătiți pentru „excelența în educație” s-a numărat și Mircea Nistor, declarat anul trecut cetățean de onoare al municipiului Hunedoara. Președintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea galei, a declarat că acest eveniment demonstrează că „societatea oferă recunoaștere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate, de prea multe ori, statul nu este capabil să o facă (…) Dascălii care au performanțe trebuie să fie răsplătiți, iar cei care nu fac cinste acestei profesii să părăsească sistemul de educație”.

Mircea Nistor: „Educația este esențială pentru viitor”

Contactat telefonic de redactorii cotidianului Glasul Hunedoarei, Mircea Nistor a declarat că „este un semn bun că mediul de afaceri începe să-și îndrepte serios astenția spre educație. S-a înțeles în sfârșit că educația este esențială pentru viitor pe termen mediu și lung și asta ne bucură foarte mult. Nu este prima dată când are loc această gală, este deja a IV-a ediție, chiar dacă eu nu am știut de aceste premii Merito. În momentul de față eu împreună cu profesorii premiați în cadrul galei suntem alături de lideri din domeniul business-ului și cel mai important este că se crează punți care dau speranțe. Este un mare summit aici la București, unde sunt 300 de oamnei din domeniul afacerilor, iar secțiunea de educație a devenit foarte importantă: două secțiuni din șase sunt dedicate educației, ceea ce este absolut îmbucurător”.

Profesorul Mircea Nistor este coordonatorul echipei de robotică RobotX Hunedoara, de la Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu”, care a reuşit o performanţă importantă pentru ţara noastra la Olimpiada FIRST Global Challenge 2018 din Mexic: cinci medalii de aur la diverse categorii din competiţie și cel mai mare punctaj de la olimpiadă, terminând pe primul loc. Pentru activitatea depusă de-a lungul anilor, profesorul hunedorean a primit Premiul Mentor pentru Excelență în educație din partea MOL România și a Fundației pentru Comunitate din Cluj-Napoca, premii de excelență din partea Facultății de Fizică a Universității Timișoara și din partea Universității Politehnica Timișoara, iar în 2017 Premiul de excelență din partea Primăriei Hunedoara.