glasul-hd.ro Web analytics


Administrație

Producătorii agricoli locali care își desfășurau activitatea în piețele din Deva și Hunedoara scoși în frig

Primăriile celor două municipii nu au găsit altă soluție pentru a-i proteja pe producătorii agricoli, mutarea acestora în afara piețelor fiind iminentă, în condțiile în care temperatura maximă în următoarele zile va fi de 10 grade, coborând după data de 18 noiembrie la 7-8 grade.

„Practic, tarabele la care se vindeau legume şi fructe vor fi scoase în afara Pieţei Centrale, în imediata apropiere, unde Primăria Deva va asigura condiţiile pentru un comerţ civilizat, în aer liber, pe trei laturi ale Pieţei Centrale.
Magazinele din incinta Pieţei Centrale îşi vor continua activitatea, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară impuse de pandemie.

De asemenea, pentru a oferi posibilitatea cetăţenilor de a continua să se aprovizioneze cu produse alimentare de la producătorii locali, Primăria Deva va organiza pieţe volante, în aer liber, în cartierele Devei” a declarat primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea.

„Producătorii agricoli  își vor putea vinde marfa în afara halelor Obor și Dunărea. Magazinele din interiorul halelor rămân deschise. Așadar, veți putea cumpăra în continuare produse lactate, ouă, mezeluri, carne și toate celelalte produse care se vând în micile magazine din hală, iar legumele, fructele, leguminoasele, rădăcinoasele, florile, conservele, produsele apicole, murăturile vor fi comercializate afară, pe platforma din spatele Pieței Obor, respectiv în piața exterioară de la Complexul Dunărea.

Spațiile comerciale din incinta Halei Obor și a Pieței Dunărea își vor continua activitatea, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară impuse de pandemie”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

De asemenea, se va organiza un circuit de intrare – ieșire care va fi respectat de toți clienții. Se va monitoriza temperatura celor care intră în hală și vor fi puse  la dispoziție dezinfectant pentru mâini și covorașe îmbibate cu soluție dezinfectant pentru a se șterge pe tălpile încălțămintei.

Back to top button
Close
Close