glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Primarul Devei cere rezilierea contractului cu Brai Cata. Primarul Hunedoarei dă amendă de 50.000 de lei

 

Primarul Devei, Florin Oancea, a anunţat astăzi că va solicita Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri rezilierea contractului cu operatorul de salubritate desemnat să se ocupe de zona central a judeţului Hunedoara, Brai Cata. Acelaşi lucru l-a făcut nu demult şi primarul municipiului Orăştie. Ieri, în rândul primăriilor importante care reclamă serviciile prestate de Brai Cata a intrat şi Primăria Hunedoarei. Operatorul de salubritate nu a reacţionat, deocamdată.

 

“ Ajunge! Răbdarea noastră, a devenilor, a luat sfârșit! Este evident: contractul de salubritate nu este respectat de firma Brai-Cata SRL.

Am încercat toate variantele posibile pentru a determina firma de salubrizare să-și facă treaba. Am încercat să evit un conflict major, care să adâncească și mai mult o stare de criză care îi afectează pe cetățenii municipiului Deva.

Am încercat prin discuții amiabile, i-am rugat, i-am amendat, i-am somat, le-am dat un ultimatum, le-am dat și al doilea ultimatum – și ei tot nu-și îndeplinesc obligațiile.

De aceea, în această dimineață, am cerut ADI Deșeuri REZILIEREA CONTRACTULUI DE SALUBRIZARE CU FIRMA BRAI-CATA SRL și am informat și Consiliul Județean Hunedoara despre decizia noastră”, a postat astăzi pe pagina a de facebook primarul Florin Oancea.

Joi seara, Primăria Hunedoarei a anunţat că a amendat Brai Cata cu 50.000 de lei pentru deficienţe în colectarea deşeurilor menajere. “Concret, operatorul a fost amendat pentru că nu a ridicat gunoiul de la punctele de colectare din oraș. Operatorul de salubritate BRAI-CATA SRL a mai fost avertizat de reprezentanții primăriei.

«Noi am investit foarte mulți bani în platformele subterane și supraterane pe care le-am cumpărat recent și care sunt montate în municipiul Hunedoara, pentru că ne dorim un oraș curat. Este revoltător că trebuie să fim încontinuu cu ochii pe ei, să vedem dacă și-au făcut sau nu treaba pentru care îi plătesc hunedorenii (…), noi vom face tot ce ne stă în putință ca să fie Hunedoara curată, chiar dacă asta înseamnă aplicarea de amenzi până când vom fi mulțumiți de curățenia din oraș!», declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara”. În comunicatul Primăriei Hunedoara nu se vorbeşte, deocamdată, de vreun ultimatum dat companiei de salubritate (cum a procedat Primăria Devei) şi nici despre vreo solicitare de reziliere a contractului, cum a făcut, fără ultimatumuri oficiale, Primăria Orăştie, cu două săptămâni în urmă.

Brai Cata are un contract de salubritate încheiat cu ADI Deşeuri. Instituţia care controlează, practic, asociaţia amintită este Consiliul Judeţean Hunedoara. “Acţionari” ai ADI Deşeuri sunt toate primăriile din judeţ. Rezilierea contractului este, teoretic, posibilă prin votul membrilor ADI. Pentru asta trebuie însă ca şi primăriile de commune, de exemplu, să voteze în acelaşi sens cu primăriile de oraşe ori municipii. Iar asta din cauză că, desi Hunedoara sau Deva plătesc cotizaţii la ADI pentru 60 – 70.000 de locuitori, fiecare municipiu amintit are un singur vot care, la final, cântăreşte tot atât cât cântăreşte votul unei comune cu 500 de locuitori.

Compania Brai Cata nu a reacţionat, deocamdată la anunţurile făcute de primarii Devei şi Hunedoarei.

https://glasul-hd.ro/primarul-orastiei-cere-rezilierea-contractului-cu-operatorul-zonal-de-salubritate/

 

https://glasul-hd.ro/primaria-amendeaza-iar-operatorul-de-salubritate-braicata-sustine-ca-isi-face-datoria/

Tags