glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Primarul Devei ar putea afla astăzi sentința definitivă în dosarul accidentului rutier

Primarul Devei, Mircia Muntean, ar putea afla, astăzi, decizia definitivă în dosarul accidentului rutier, pe care l-a produs în anul 2014. La termenul trecut, în data de 10 aprilie, magistrații completului de cinci judecători a Înaltei Curți de Casație și Justiție au rămas în pronunțare.

Mircia Muntean a fost condamnat, în vara anului 2016, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul „Alcoolul la volan”, dar la această pedeapsă aplicată de instanța de fond a Înaltei Curți de Casație și Justiție, se adaugă și cei patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, astfel că primarul Devei va avea de executat, în final, șase ani de închisoare. Sentința instanței de fond a fost însă contestată, iar dosarul a ajuns, încă din data de 31 ianuarie 2017, la completul de cinci judecători. În această cauză, au avut loc, până acum, trei termene, iar la ultimul, magistrații au rămas în pronunțare, care va avea loc în cursul zilei de astăzi.

În același timp, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a cerut instanței supreme revizuirea sentinței prin care a fost condamnat la patru ani, cu suspendarea executării pedepsei, fiind acuzat de „abuz în serviciu”. Primul termen de judecată a avut loc, iar instanța a amânat pronunțarea unei soluții pentru luna iunie. Acest proces deschis de Mircia Muntean l-ar putea ajuta, în cazul în care completul de cinci judecători amână încă o dată pronunțarea, întrucât, în dosarul „Alcoolul la volan”, din condamnarea de șase ani primită, patru sunt pentru dosarul „Abuzul în serviciu”.

Recent, edilului Devei i-a fost respinsă o cerere de contestație la executare, atât în instanţa de fond, cât și în cea de recurs. Contestația făcea referire la aceeași sentință de condamnare la patru ani cu suspendare, pronunțată de ÎCCJ, dar Tribunalul București, respectiv Curtea de Apel București, nu a luat în discuție fondul cauzei.

Tags