glasul-hd.ro Web analytics


ActualitatePolitică

PNL vrea să „inunde” instanţele cu plângeri semnate de pensionari

Preşedintele PNL, Ludovic Orban (foto), a declarat, sâmbătă, la Deva, că partidul său a atacat în instanţa de Contencios Administrativ Hotărârea de Guvern 291 prin care se consolidează, de fapt, discriminările existente între pensionarii din minerit şi siderurgie. Orban s-a aflat la Deva pentru a-l susţine în acţiuni pre-electorale pe candidatul PNL la Primăria Devei, Florin Oancea.

„Guvernul PSD a adoptat HG 291 prin care toţi românii care au muncit în grupa I şi grupa II şi s-au pensionat până la 1 ianuarie 2011 sunt împiedicaţi să li se recalculeze pensiile în conformitate cu legea, operându-se o gravă discriminare între cei care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011 şi cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011. (…)

PNL a luat decizia de a ataca HG 291 în Contencios Administrativ cu scopul de a obţine anularea ei. Obiectivul este anularea acestui act normativ care instituie o gravă discriminare. Diferenţele de pensii variază între 300 şi 900 de lei, ceea ce este o diferenţă colosală. Fiecare zi care trece le răpeşte acestor oameni dreptul de a duce o viaţă decentă”, a declarat Ludovic Orban. Acesta a dispus ca fiecare organizaţie judeţeană PNL să angajeze „cel puţin un avocat” care să le ofere pensionarilor asistenţă juridică în efectuarea demersurilor legale împotriva HG 291 din 2017. Liberalii vor astfel ca fiecare pensionar care se consideră nedreptăţit să depună, mai întâi, o plângere prealabilă împotriva deciziei Guvernului, apoi să o conteste în instanţă. Conform preşedintelui PNL Hunedoara, detaliile acestei acţiuni, la nivel judeţean, vor fi anunţate la acest început de săptămână.

medalion Tibi Balint 0298Alegeri parţiale, în caz contrar, altă acţiune în justiţie

Tot sâmbătă, preşedintele PNL Deva, Tiberiu Balint (medalion), a solicitat organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar „în cel mai scurt timp”, făcând un apel în acest sens la conducerea judeţeană a PSD. „Deva se află într-o situaţie unică, cred eu, după 16 ani. Nivelul investiţiilor Primăriei este cel mai jos. În momentul de faţă doar 8 lucrări se află în derulare, finanţate de către Primăria Deva, nu există fonduri europene accesate, nu există niciun contract semnat şi cred că faptul că în Primărie există o conducere şi un primar interimar are un impact negativ asupra vieţii oraşului. De aceea solicităm ca promisiunile pe care conducerea judeţeană a PSD-ului le-a făcut, şi anume de a organiza alegeri anticipate pentru funcţia de primar la Deva, să fie duse la îndeplinire”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a completat: „În cazul în care, până la data de 15 septembrie, Guvernul nu anunţă data alegerilor, vom face exact ceea ce am făcut la Cluj şi-n alte judeţe şi localităţi unde Guvernul a refuzat să organizeze alegerile, ne vom adresa instanţei, pentru a obliga Guvernul să-şi îndeplinească obligaţia legală de a organiza alegeri. Eu nu-mi aduc aminte ca Deva să fi fost condusă de PSD. Devenii n-au votat niciodată cu PSD. La ora actuală, în mod ilegitim, fără niciun fel de vot din partea devenilor, se află interimar la conducerea Devei un reprezentant al PSD. Lucrul ăsta deja se vede, că în Deva nu mişcă nimic. În Deva nu se fac investiţii, nu se atrag fonduri europene pentru proiecte. Climatul investiţional s-a deteriorat şi există, practic, o mare nemulţumire în mediul de afaceri legat de administraţia locală. Noi nu putem accepta acest lucru pentru că noi vrem ca cetăţenii municipiului Deva să-şi aleagă ei primarul şi nu să hotărască pesediştii de la Bucureşti cine să conducă, în mod ilegitim, Deva”.

Tags
Back to top button
Close
Close