glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

(P)Marea Britanie și bogata istorie a cazinourilor

În decursul istoriei, oamenii au căutat mereu diferite modalități pentru a se relaxa și pentru a se distra. Umorul și divertismentul fac parte din noi, ne dă energie, ne menține în echilibru și astfel reușim să depășim toate greutățile cotidiene. Așa a apărut și tradiționala zicală ”facem haz de necaz”.

Pe lângă clasicele metode de relaxare și distracție, oamenii au inventat jocurile de noroc pentru că au simțit nevoia ca totul să aibă o miză. Partea și mai interesantă constă în faptul că acestea au devenit o parte integrantă a vieții noastre și, oricât de mult o negăm, omenirea și jocurile de noroc sunt legate între ele printr-o legătură incasabilă.

Când vorbim de Marea Britanie, povestea devine și mai interesantă. Jocurile de noroc au făcut și face parte din societatea britanică de secole. În perioada incipientă a jocurilor de noroc din Regatul Unit, jocurile de noroc erau foarte diferite de ceea ce sunt astăzi.

Jocurile de noroc, pe vremuri, aveau foarte puțin de-a face cu inovațiile mai contemporane, cum ar fi ruleta și sloturile. Erau mai limitate din cauza bunurile existente la acea vreme.

Primele observații ale cazinourilor din Regatul Unit au fost văzute în secolul al XIX- lea. Cazinourile din Marea Britanie s-au format sub forma unor cluburi și erau strict restricționate pentru membri.

Cazinourile din Marea Britanie au fost legalizate în 1960. La scurt timp după adoptarea respectivei legi, proclamatul unanim „tatăl cazinoului britanic ” George Alfred James a deschis Casino Club Port Talbot din Țara Galilor.

Imperiul cazinourilor înființat de George Alfred James a continuat să prospere până a murit, în 1976. De când cazinourile au fost, acestea au devenit o parte integrantă a societății moderne din Marea Britanie.

În timpul istoriei jocurilor de noroc au fost semnalate și câteva tendințele îngrijorătoare: jocurile de noroc au promovat diferențele între clasele sociale; Jocurile de noroc au fost declarate ilegale pentru săraci și legale pentru cei bogați în vremea lui Henric al VIII-lea.

Odată cu trecerea anilor și apariția claselor sociale de mijloc, jocurile de noroc au ajuns în atenția maselor. A fost doar o chestiune de timp până când cazinourile și-au deschis porțile pentru toate categoriile de oameni. Era un rău necesar!

În prezent, cu atâtea mijloace de comunicare și interacțiune, oamenii au căutat mereu experiențe noi și jocuri mai adecvate la care să-și încerce norocul. Toate acestea au fost posibile datorită cazinourilor online.

1994 a fost anul de grație în care s-au format primele cazinouri online în UK. Odată cu apariția cazinourilor online, industria clasică a jocurilor de noroc a trebuit să se schimbe și să se adapteze. Totul a început pe Insula Antigua și Barbados din Caraibe, un teritoriu britanic aflat peste mări și țări.

Odată cu adoptarea unei legi pentru reglementarea cazinourilor online în UK, în 1998, William Hill a  lansat primul cazinou online din Marea Britanie, prin serviciile sale de pariuri, Sportsbook.

Anii au trecut, industria jocurilor de noroc și a cazinourilor s-a transformat și s-a adaptat la noile tehnologii. Începutul secolului XX a adus o dezvoltare și o evoluție accelerată a cazinourilor din Marea Britanie. Au apărut tot mai mulți investitori dornici să ”parieze” foarte mulți bani pe cazinourile online.

Astfel, procentul din totalul populației adulte din Marea Britanie care a încercat jocurile de noroc online a crescut de la 9,7% în 2008 la 15,9% în 2015.

Una peste alta, tranziția de la cazinoul clasic la cazinoul online este încă în proces în Regatul Unit. Unitățile calsice au la dispoziție un grup considerabil de oameni, în timp ce cazinourile online au început să atragă tot mai mulți adepți din toate clasele sociale.

Și cu siguranță lucrurile vor evolua tot mai mult. Cazinourile clasice, dar în special cele online, trebuie să aducă noi experiențe și să investească într-un ecosistem vast de experiențe pentru jucător.

 

 

Back to top button