glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Peste o lună debutează Campionatul European de Handbal Feminin din 2022. Grupă grea pentru naționala României

Campionatul European de Handbal Feminin din 2022 va fi a 15-a ediție continentală a turneului organizat de Federația Europeană de Handbal și se va desfășura în perioada 4-20 noiembrie.

La Congresul EHF desfășurat la Glasgow, în Scoția, pe 20 iunie 2018, Slovenia, Macedonia și Muntenegru au fost desemnate gazdele competiției care va avea loc între 4 și 20 noiembrie 2022. Va fi a prima dată în istoria Campionatului European când ediția sa finală va fi găzduită împreună de trei țări, care au fost singurele care s-au oferit să găzduiască ediția din 2022 a Campionatului European. Cele trei țări și-au depus candidatura comună în februarie 2018 și au decis să o promoveze prin mesajul principal „We Can Handball”. În efortul general de prezentare a candidaturii, cele trei țări au subliniat că orașele care vor găzdui competiția se află „în inima Balcanilor” și le-au descris drept „orașe moderne cu o savoare balcanică”.

România va juca în grupă cu Franța, Țările de Jos și Macedonia de Nord (țară gazdă).

Naționala noastră va debuta pe 5 noiembrie împotriva Țârilor de Jos, ora 20.00. Al doilea meci este programat pe data de 7 noiembrie cu Franța iar ultimul meci din grupă va fi cu naționala țării gazde, Macedonia.

Toate cele trei meciuri se vor disputa la Skopje, capitala Macedoniei de Nord.

Din grupă vor merge mai departe primele trei clasate.

#HaiRomânia

 

Back to top button