glasul-hd.ro Web analytics


EvenimentInfracționalitate

Percheziții la traficanți de droguri, în județul Hunedoara. Dealerii înghițeau hașișul, îl defecau, iar apoi îl comercializau consumatorilor

Marți dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Hunedoara au descins la membrii unei grupări infracţionale, bănuite că ar fi introdus haşiş în ţară, sub formă de colete sau prin ingerare, pe care l-ar fi comercializat unor consumatori. Trei percheziţii domiciliare au avut loc în Hunedoara, Simeria şi Deva.

Percheziţiile au vizat un grup de persoane ce sunt bănuite de trafic internaţional de droguri de risc (haşiş).            Investigaţiile au relevat faptul că, unii dintre cei implicaţi s-ar fi aprovizionat cu haşiş din Spania, Maroc şi Malaga, introducând drogurile în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, pe care le-ar fi comercializat în judeţul Hunedoara. La data de 14 aprilie 2017, când membrii grupării au ajuns în ţară, în urma unui control efectuat de medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, pe Aeroportul Cluj-Napoca, s-a constatat că unul dintre ei avea în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete.

Afacerea a mers timp de aproape un an

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada iunie 2016 – aprilie 2017, suspecţii au efectuat  mai multe deplasări  în Spania, Maroc şi Malaga de unde  s-au  aprovizionat cu haşiş. „S-a reţinut că la începutul lunii aprilie 2017,  suspectul S.D.  a achiziţionat bilete de avion pe relaţia Cluj-Napoca – Malaga (dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei  firme de transport. În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S.D.”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Hunedoara. Din probele administrate în cauză, rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc, au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de către aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de 13.04.2017, în România, ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi.

Colet interceptat de polițiști

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara au intrat, însă pe fir, iar coletul a fost interceptat de ei. „De asemenea, cu ocazia controlului efectuat asupra coletului expediat prin intermediul firmei de transport, în interior, au fost identificate 275 de doze ce conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de cannabis. Din probele administrate în cauză a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta comercializând cantităţi de haşiş cu preţuri cuprinse între 40-80 lei/gram”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara au fost duse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane, dintre care 4 suspecţi şi 4 martori.

Tags
Back to top button
Close
Close