glasul-hd.ro Web analytics

EvenimentJustiție

Pedepse mici. Tânărul care l-a băgat în comă pe „Văce” va sta trei ani după gratii, iar complicele său a fost condamnat la un an, cu suspendare

Tânărul care l-a agresat, în luna februarie a acestui an, pe Adrian Văceanu, în fața unui club din Deva, nu va sta foarte mult după gratii. Magistrații Judecătoriei Deva au pronunțat sentința miercuri, iar aceasta este foarte blândă. Sergiu Stoica va sta trei ani în închisoare, iar amicul său, Florin Flore, a primit o condamnare de doar un an, dar cu suspendare.  

Doar doi ani și o lună, la care s-a adăugat o pedeapsă de aproape un an de închisoare, pe care Sergiu Stoica o mai avea de executat, în urma unei sentințe date în anul 2014. Atunci, a fost eliberat din penitenciar mai repede, pentru bună purtare, iar o treime din pedeapsă nu a mai executat-o. „Instanța l-a condamnat pe Sergiu Stoica la pedeapsa finală și rezultantă de doi ani, o lună și 346 de zile, închisoare cu executare. El era în arest preventiv și, practic, s-a menținut arestul preventiv. Flore Florin a fost condamnat la o pedeapsă finală rezultantă de un an, patru luni și 20 de zile. În acest caz, s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, a declarat judecătorul Cristina Roncioiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva. Aceștia sunt obligați de instanța de fond să îi plătească lui Adrian Văceanu daune morale și materiale în valoare de 32.500 de lei, iar spitalelor ce l-au tratat pe „Văce” suma de peste 40.000 de lei.

L-au lăsat inconștient

Momente teribile s-au desfășurat la începutul lunii februarie, în municipiul Deva. Într-o noapte, doi tineri puși pe scandal l-au bătut, în plină stradă, pe un bărbat în vârstă de 38 de ani, care ieșea pașnic dintr-un club. Cu doi pumni, aceștia l-au pus la pământ, iar în cădere, cel agresat s-a izbit cu capul de o bordură. Victima, Adrian Văceanu, a fost transportată la Cluj-Napoca, acolo unde a fost supusă unei intervenții neurochirurgicale de urgență. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere a municipiului Deva. Pe imagini se poate observa cum victima, Adrian Văceanu, ajută o fată să se îmbrace, în fața clubului. La un moment dat, este plesnit de unul dintre agresori, dar tânărul continuă să îi ofere ajutor fetei, după care merge să le ceară socoteală celor doi. Atunci, unul dintre scandalagii se năpustește cu pumnii asupra lui, iar în momentul în care tânărul primește cel de-al doilea pumn, cade secerat. Totul sub privirile pasive ale martorilor. Adrian Văceanu, „Vace” – cum îi spuneau prietenii, a dat cu capul de o bordură, iar în urma impactului deosebit de puternic, a ajuns la spital în stare deosebit de gravă, cu diagnosticul de fractură craniană și hemoragie cerebrală.

Agresiune cu repetiție

Deși agresiunea s-a produs în fața unui club situat în apropierea Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, polițiștii locali, cei care trebuie să urmărească non-stop pe camerele de supraveghere, în timp real, ceea ce se întâmplă pe străzile din municipiu, nu au venit de urgență la fața locului. Dovadă este faptul că, după câteva minute de la producerea incidentului, cei doi agresori comiteau altă agresiune, în intersecția de la „Ulpița”. În imaginile surprinse de camere se vede cum, la un moment dat, unul dintre ei vrea să îl ia la bătaie și pe șoferul unei dubițe care a oprit în fața unei treceri de pietoni din acea zonă. Acesta deschide portiera din dreapta a mașinii și sare să îl lovească, fără motiv, pe bărbatul de la volan, însă, omul reușește să scape, călcând pedala de accelerație.