glasul-hd.ro Web analytics


Publicitate

(P)Cum să alegi pantofii potriviți

Atunci când cumperi pantofi, trebuie să te gândești un pic mai departe de modă și să iei în calcul funcționalitatea și confortul modelului pe care îl dorești. Pentru că, înainte de toate, vrei ca picioarele tale să rămână în formă bună, fără bătături sau răni, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi pantofii potriviți.

  • Mergi la cumpărături în a doua parte a zilei, când picioarele sunt deja umflate de la efortul de peste zi.
  • Poartă același tip de șosete pe care știi că le vei folosi la acel gen de pantofi.
  • Ia cu tine un șablon cu măsura piciorului tău. Îți va fi mai ușor să alegi pantofii pentru probă. Așează pantoful pe șablon, iar dacă pantoful este mai îngust sau mai scurt decât șablonul, nu te mai chinui să probezi. Cu siguranță, nu îți va veni. Caută o pereche care să corespundă dimensiunilor șablonului.
  • Forma picioarelor se modifică ușor cu vârsta. De obicei, pe măsură ce îmbătrânim, picioarele devin mai late. Dacă unul dintre picioare este mai lat decât celălalt, cumpără o măsura care se potrivește piciorului mai lat.
  • Stând în picioare, apasă ușor pe vârful pantofului. În mod normal, ar trebui să ai spațiu de aproximativ 1 cm între vârful pantofului și degetul cel mai lung și ai grijă să poți mișca degetele. Astfel, vei avea spațiu suficient pentru mișcarea piciorului în față în timp ce pășești.
  • Plimbă-te un pic prin magazin pentru a vedea cum te simți în pantofi. Fii atent dacă pantoful te strânge sau alunecă din picior atunci când pășești. Ai nevoie ca pantoful să stea bine în picior și să nu te deranjeze la mers.
  • Măsurile pot varia în funcție de brand. Nu cumpăra după măsura de pe pantofi, ci alege după felul în care te simți atunci când îi probezi. Dacă 38 este măsura ta, dar te simți mai bine în 39, nu ezita. Alege confortul, nu măsura!
  • Acordă atenție nu doar lungimii, ci și lățimii pantofului. Dacă îți simți degetele prinse ca într-o menghină, deși ai mărimea corectă, e posibil ca acel calapod să nu ți se potrivească. Iar o mărime mai mare nu va rezolva problema.
  • Ai grijă la interiorul pantofului. Este important să simți dacă are cusături în relief care să te bată sau este căptușit cu materiale care îți irită pielea.
  • Examinează cu atenție talpa pantofului și asigură-te că este suficient de tare astfel încât să te protejeze de obiecte ascuțite pe care ai putea călca. De asemenea, aceasta trebuie să fie suficient de flexibilă și confortabilă. La Ralph Lauren găsești diferite modele de pantofi sport care întrunesc aceste condiții. Fă câțiva pași atât pe o parchet, cât și pe covor, pentru a vedea cum te simți atunci când pășești pe suprafețe diferite.
Back to top button
Close
Close