glasul-hd.ro Web analytics


Publicitate

(P) TOP 4 argumente pentru care hunedorenii ar trebui să cumpere copilului o bicicletă, în loc de jocuri video

Se apropie ziua de naștere a copilului tău și ești în căutarea celui mai potrivit cadou? Astăzi, copii adoră jocurile online și tot ce are legătură cu tehnologia. Deși, știi că asta l-ar face cel mai fericit, poate îți dorești să îi reamintești de clasicele activități ale copilăriei de altădată.

În aceste circumstanțe, ar trebui să-i faci cadou o bicicletă. Mersul pe ea este o activitate, care oferă multiple beneficii pentru organism, care asigură celor mici o dezvoltare armonioasă. De asemenea, pentru a fi o activitate și mai plăcută, copilul poate organiza diverse jocuri și întâlniri cu prietenii.

Care sunt principalele motive pentru care să alegi bicicleta, în locul jocurilor video?

  • Bicicleta îl va determina pe micuțul tău să petreacă mai mult timp afară și facă mai multă mișcare

Astăzi, cei mici petrec foarte mult timp, în fața calculatorului. Odată cu evoluția tehnologică, jocurile video sunt  din ce în ce mai realiste și complexe. Din păcate, din cauza acestui fapt, tot mai mulți copii renunță la plimbările în aer liber, deoarece jocul le creează o oarecare dependență, totul rezumându-se la o lume virtuală.

De exemplu, dacă îi cumperi o bicicletă cadou, de ziua lui, ai șanse să-l convingi pe micuțul tău să iasă mai des afară, în parc și să-i arăți cât de important e să facă mișcare zilnic.

De asemenea, dacă nu te-ai hotărât asupra modelului, încearcă să iei în calcul varianta bicicletelor BMX pentru cei mici, le vei găsi într-o gamă largă de modele și culori.

  • Mersul pe bicicletă contribuie la dezvoltarea cognitivă a micuțului

Mișcarea va contribui la dezvoltarea armonioasă a micuțului, mai ales  din punct de vedere fizic Aceasta reprezintă și începutul unui stil de viață sănătos. Mai mult, nu trebuie să ignori nici beneficiile pe care mersul pe bicicletă le deține, asupra dezvoltării mentale și cognitive.

  • Bicicleta este un mijloc  de transport nepoluant pe care copilul îl poate utiliza pentru a ajunge la școală 

Când crește suficient de mare să meargă singur la școală, copilul tău ar putea, cu ușurință să meargă cu bicicleta până acolo. Aceasta reprezintă și soluția salvatoare, atunci când părinții sunt constrânși de o ședință importantă la birou.

Bicicleta este un mijloc de transport cu multiple avantaje, atât pentru cel care o folosește, cât și pentru persoanele din jur. 

Dacă, încă din copilărie, micuțul își formează un obicei în a folosi bicicleta pentru a merge la bunici, de exemplu, atunci  când va fi adult, poate va continua să opteze pentru același mijloc de transport, în schimbul unei mașini care poluează și îngreunează mersul pe străzile, deja supraaglomerate.

  • Bicicleta e aliatul de nădejde, atunci când vrei să petreci timp prețios cu familia și prietenii

 Atunci când vremea e prietenoasă, luați cu toții bicicletele și mergeți împreună, într-o scurtă drumeție, în familie. De exemplu, mergeți într-o zonă de agrement, la un grătar, să vă plimbați prin parc sau să vizitați niște prieteni. Această variantă este un mod foarte plăcut și relaxant, dar în același timp și foarte sănătos de a petrece timp cu cei dragi.

Așadar, bicicleta poate fi un cadou inspirat pentru copilul tău, atâta timp cât veți trăi împreună avantajele acesteia și îl vei ajuta să descopere ce minunat este să te plimbi în natură și să explorezi diverse locuri.

Sursă foto: shutterstock.com

Back to top button
Close
Close