glasul-hd.ro Web analytics


Publicitate

(P) Descoperă 4 modalități care te vor ajută să devii independentă și să nu depinzi de alții!

De-a lungul vietii, pe masura ce cresti, devii mai independenta, dar uneori acest lucru poate parea dificil. Cand esti tanara, esti mult mai dependenta de cei din jurul tau, cum ar fi parintii, alti membri ai familiei sau prietenii. 

Pentru unii oameni poate fi greu sa devina independenti. Se muta din casa parinteasca doar pentru a deveni dependenti de alte persoane cu care incep sa locuiasca si ciclul continua. Insa, este foarte important sa poti fi pe picioarele tale, sa poti alege pentru tine si sa nu depinzi de nimeni altcineva intr-un mod decisiv.

Fie ca este vorba despre independenta financiara, emotionala sau profesionala, o astfel de abordare a vietii iti va aduce multe beneficii, precum incredere crescuta in propria persoana, vigilenta, creativitate si apreciere de sine.

Iata 4 trucuri pe care poti sa le folosesti pentru a deveni mai independenta:

1.Cunoaste-te!

Daca nu esti sigura cine esti, poate fi greu sa fii independenta. S-ar putea sa descoperi ca esti tipul de persoana care spune “da” unor lucruri pe care nu vrea cu adevarat sa le faca sau viceversa. 

Intelegerea propriilor actiuni si dorinte te va ajuta sa ai mai multa incredere in instinctele tale si sa iti dai seama ce vrei de la viata. Pune-ti intrebarile de aici si descopera-te!

2. Nu mai cere permisiunea altora

Sa nu ceri permisiunea altora cu privire la anumite decizii si planuri iti va arata ca poti avea incredere in tine si in emotiile tale. Daca continui sa faci ce-ti spun sau ce cred cei din jur, vei fi dependenta de ideile lor si acest lucru nu te va ajuta. Urmeaza-ti instinctele si, in acest fel, nu vei regreta niciodata o decizie luata.

In plus, exista anumite alegeri care trebuie sa fie doar ale tale. Una dintre ele este cea privind cariera. Asadar, daca-ti doresti un job cu care nu toata lumea ar fi de acord, dar care iti ofera independenta financiara, nu te lasa influentata. Spre exemplu, sunt angajari disponibile la Kendra Studio, iar daca visul tau este sa fii model de videochat, ar trebui sa aplici indiferent de parerile altora.

3. Fii mai convingatoare!

Unele persoane pot deveni dependente de tine, mai ales daca stiu ca intotdeauna le vei spune “da”. Insa, daca vei fi mai convingatoare si mai hotarata, vei stii cand este in regula sa spui “nu” si sa te pui pe tine pe primul loc. De indata ce prioritatile tale vor fi propriile nevoi, vei dovedi ca esti independenta si ca te respecti. 

Invata sa fii mai convingatoare in viata si in relatiile cu cei din jur, astfel incat sa te poti concentra pe propria dezvoltare.

4. Invata sa ai grija de tine

Cand treci printr-o perioada grea si te simti trista sau stresata, adesea incerci sa gasesti sustinere de la cei din jur. Trebuie sa inveti sa-ti oferi singura alinarea de care ai nevoie si sa-ti controlezi sentimentele. Astfel, vei putea trece peste orice situatie cu bine. 

In concluzie, este important sa fii independenta si sa nu te bazezi pe cei din jurul tau pentru a face alegeri de viata sau pentru a te simti bine. Incearca trucurile de mai sus si, cu siguranta, te vor ajuta sa reusesti.

Sursa foto: unsplash.com

Back to top button
Close
Close