glasul-hd.ro Web analytics


AdministrațieSănătate

Numire manager interimar la Spitalul Județean de Urgență din Deva

Biroul de Presă al Consiliului Județean Hunedoara este abilitat să precizeze că, la adresa nr. 4101/2020 a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara prin care se solicită Consiliului Județean Hunedoara să înainteze o propunere pentru funcția de manager interimar la Spitalul Județean de Urgență din Deva, instituția noastră a răspuns că, potrivit art. 1 al OUG nr. 40/2020, autoritatea abilitată să exercite atribuțiile de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanei care ocupă funcții de conducere în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, pe perioada stării de urgență, este Ministerul Sănătății.

În mod responsabil, pentru a asigura un management de calitate al Spitalului Județean de Urgență din Deva, președintele Consiliului Județean Hunedoara a emis Dispoziția nr. 127/2020 prin care, conform competenței, o numește pe doamna Liliana Vaidner în funcția de manager interimar începând cu data de 15.05.2020.

Astfel, conform competențelor legale, în perioada stării de urgență care este stabilită prin Decret prezidențial până la data de 15 mai 2020, în mod clar și explicit, Ministerul Sănătății și-a exercitat și își exercită atribuțiile de numire a managementului Spitalului Județean de Urgență din Deva. Începând cu data încetării stării de urgență, președintele Consiliului Județean Hunedoara își exercită prerogativul legal de numire a unui manager interimar al acestei unități spitalicești.

Liliana Vaidner  a demisionat în data de 29.11.2019 din funcția de Președinte a CAS Hunedoara, instituție pe care a condus-o vara anului 2017. Înainte de a prelua funcția de Președinte – Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, a condus, timp de mai mulți ani, Spitalul General CF din Simeria.

Back to top button
Close
Close