glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Noul serviciu „Baze Sportive și Agrement” va administra în Deva Aqualand, Bejan și Ștrandul

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) din Deva a căpătat un nou departament: Serviciul Baze Sportive și Agrement. Acesta „va intra în pâine” puternic și va căpăta încă de la început în administrare Complexul Aqualand, Patinoarul, Ștrandul, Dog Park, Skate Park, Baza Sportivă de Agrement Bejan și terenurile de sport cu gazon sintetic din Zona Bejan.

 

Membrii Consiliului local au reușit în sfârșit să adune cvorumul necesar pentru o decizie – lucru care nu s-a întâmplat în precedenta ședință – și au constatat „necesitatea și oportunitatea transmiterii în administrare către SPIGM a unor bunuri aparținând domeniului public și privat al municipiului Deva”.

 

Contract de concesiune încheiat și datorii pentru Aqualand

 

Complexul Aqualand – bazine de înot și agrement, situat pe strada Axente Sever și având o suprafață de 7.700 mp, este proprietatea publică a municipiului Deva. A fost concesionat în 2011 către societatea Aqualand Deva SRL, cu asociat unic Municipiul Deva.  Odată cu înființarea societății Termo Cetate SRL și modificările aduse de o HC din 2017, Municipiul a pierdut calitatea de asociat unic. Contractul de concesiune a încetat la data de 10 septembrie a. c., astfel încât trecerea în administrarea noului serviciu s-a făcut în mod firesc. Totuși, în ședința de Consiliu local din 31 august nu s-a reușit acest lucru. Atunci fostul viceprimar Răzvan Mareș și ceilalți consilieri locali din PRSO au votat împotrivă ori s-au abținut de la vot. Fosta firmă care administra complexul are în prezent datorii de 190.000 de lei, dintre care 60.000 de lei sunt către operatorul de apă și canalizare.

 

Ștrandul și zona Bejan trec de asemenea la noul serviciu

 

Tot Serviciul Baze Sportive și Agrement capătă în administrare și alte bunuri, din următoarele locații:

Ștrandul municipal din Calea Zarandului, care are o suprafață de 15.748 mp și cuprinde un teren de sport (suprafața 3.368 mp), trei bazine de înot (cu suprafețele de 1.671, 877, respectiv 921 mp) și o casă de pompe; Terenul skatepark din zona Kaufland, strada Dorobanților, cu o suprafață de 6.504 mp, pe același amplasament aflându-se și Dog Park;

Terenurile de sport cu gazon sintetic din zona Bejan cuprind un teren mare pentru handbal sau minifotbal (suprafață 758 mp) și și unul mic pentru tenis sau baschet (suprafață 382 mp).

Odată cu transmiterea în administrare a acestor bunuri aparținând domeniului public, respectiv privat al municipiului Deva are loc și transferul înregistrărilor contabile, în baza unui protocol de predare-primire. În acest sens, SPIGM Deva se va înregistra cu aceleași valori de inventar, excepție făcând mijloacele fixe amortizabile, care se vor înregistra la valoarea rămasă de amortizat.