glasul-hd.ro Web analyticsPublicitate

Noul model Renault Arkana disponibil pentru test drive la Coramex Deva

Astăzi am avut plăcerea de a testa noul model Renault Arkana, un model destul de spațios și cu un aspect sportiv. Cel mai mult ne-a impresionat faptul ca este o mașină foarte silențioasă. În perioada 5 – 10 iulie, noul SUV Renault poate fi testat la Shorwroom-ul Coramex din Deva, unde totodată poți câștiga o mulțime de premii.

  • Arkana propune un design unic și un habitaclu cu înaltă tehnologie, fără a face compromisuri asupra spațiului sau confortului interior
  • Noul model vine echipat cu motor E-TECH Hybrid de 145 CP sau pe benzină (TCe 140 EDC) cu sistem micro-hibrid de 12V
  • Noul Renault Arkana este disponibil și în Versiune R.S. Line, special concepută pentru un aspect mai sportiv și mai dinamic

 Arkana este un exemplu elocvent al modului în care modernitatea și inovația au rădăcini în ADN-ul Renault. Este un hibrid la fiecare nivel și îmbină perfect codurile unui SUV cu o alura sportivă specială, combinând capacitatea de reacție cu versatilitatea. Prin conceptul său distinct, liniile clar definite și dinamismul sportiv, noul Renault Arkana nu face compromisuri în ceea ce privește siguranța, spațiul, prețul sau consumul de combustibil.

 Un design unic, captivant și sportiv

Noul Renault Arkana aduce o nouă completare gamei Renault: un SUV sportiv. Exteriorul combină eleganța și robustețea, cu o personalitate și mai puternică pe nivelul de echipare R.S. Line.

Cu o gardă la sol pronunțată (200 mm) și o linie mediană amplă, Arkana își găsește cu ușurință locul în lumea SUV-urilor.

Profilul noului Arkana este una dintre caracteristicile sale cele mai evidente. Conturul unic de SUV în stil coupé al mașinii este recunoscut instantaneu, combinând eleganţa cu rezistența și capacitatea de reacție. Mașina măsoară 4.568 mm în lungime, 1.571 mm în înălțime și are un ampatament de 2.720 mm. Dimensiunile generale îi conferă un profil mai fluid. Aspectele cromate, cum ar fi ornamentele care scot geamurile în evidență, cele ale aripilor frontale, precum şi protecțiile laterale ale portierelor contribuie la sublinierea staturii mașinii.

Noul Arkana este disponibil în șapte culori ale caroseriei: Opaque White, Pearl White, Metal Black, Metallic Grey, Zanzibar Blue, Fire Red și Valencia Orange (exclusiv pentru versiunea R.S. Line). Un plafon negru opțional va îmbunătăți și mai mult aspectul dinamic al mașinii și vor fi disponibile trei tipuri de jante de 17” și 18”.

Habitaclu cu înaltă tehnologie și spațiu fără precedent

Noul Renault Arkana își propune să-și găzduiască toți pasagerii într-un mod optim, într-un interior cu înaltă tehnologie și într-un habitaclu care îmbunătățește calitatea, confortul și spațiul fără compromisurile caracteristice acestui tip de caroserie.

Noul model are o planșă de bord digitală, cu un ecran color de 4,2”, 7” sau 10,2” (în funcție de versiuni si optiuni), oferind o experiență de conducere personalizată și intuitivă. În plus, are un ecran central de 7” sau 9,3”, prin urmare Arkana se remarcă printr-una dintre cele mai mari suprafețe de afișare din categoria sa.

Noul Renault Arkana are o capacitate de încărcare generoasă, cu un portbagaj de 513 litri (438 litri pentru versiunea E-TECH Hybrid). De asemenea, are o podea înaltă care poate fi coborâtă pentru a crește capacitatea de încărcare sau ridicată pentru a transporta bagaje mai grele. În această configurație, bancheta pasagerilor poate fi pliată 2/3-1/3 pentru a obține o podea plană.

O ofertă hibridă unică în segment

Mergând pe urmele modelelor Clio, Captur și Mégane, Renault utilizează aceeași strategie pentru noul Arkana și integrează tehnologia sa hibridă inovatoare E-TECH. Motorul complet hibrid poate fi găsit deja pe modelul Clio E-TECH Hybrid și asigură faptul că vehiculul pornește întotdeauna in modul electric, oferind o plăcere mai mare în toate condițiile de condus, cu o accelerație clară și imediată. Motorul are, de asemenea, o eficiență energetică excelentă, datorită cutiei sale de viteze inovatoare multimodală, a sistemului său de frânare cu recuperarea energiei și a sistemului puternic de încărcare automată a bateriei. Tehnologia E-TECH Hybrid poate acoperi până la 80% din timpul de conducere în oraș exclusiv cu energie electrică, reducând emisiile de CO2 și consumul de combustibil cu până la 40% față de un motor termic. Șoferii pot utiliza setările MULTI-SENSE pentru a selecta un mod de conducere specific: My Sense pentru deplasări zilnice, Eco pentru un consum chiar mai mic de combustibil și Sport pentru a combina puterea motoarelor.

Noul Arkana poate fi echipat și cu un motor aspirat TCe cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, în patru cilindri, cu injecție directă, disponibil pe toate nivelurile de echipare, un motor eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și robust. Combinat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, acesta este disponibil în versiunea de 140 CP. Noul Arkana are, de asemenea, o caracteristică unică, nouă, sub capotă, un motor TCe micro-hibrid cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, cu un sistem suplimentar de alternator-starter asociat cu o baterie Litiu-Ion de 12V aflată sub scaunul pasagerului.

Noul Arkana poate fi achiziționat în oricare dintre cele trei versiuni de echipare: ZEN, INTENS și R.S. Line, cu oricare dintre motorizările amintite, atât online cât și prin rețeaua de dealeri Renault.

RS LINE – pentru o notă și mai sportivă

Noul Renault Arkana este disponibil în România şi într-o versiune R.S. Line care satisface așteptările clienților aflați în căutarea unui vehicul care să iasă în evidență prin designul său dinamic. Designul și mai îndrăzneț al mașinii este scos în evidență de culoarea Orange Valencia, unică pentru această versiune, și de fundalul intens creat de piese din metal vopsite în negru și închise la culoare care înfrumusețează caroseria, inclusiv linia aerodinamică inspirată din Formula 1.

Versiunea RS Line este disponibilă cu motorul E-TECH Hybrid 145 și în varianta cu  sistem micro-hibrid de 12V, TCe 140 EDC.

CORAMEX – Agent RENAULT
 
Bvd. 22 Decembrie Nr. 259 Deva

Telefon contact: 0752 089 785 sau 0254 235 430.

Back to top button